MHMP: Betlémské světlo hoří i před radnicí na Mariánském náměstí

19.12.2023 22:03 | Tisková zpráva

Až do Štědrého dne si může veřejnost přijít pro plamínek Betlémského světla také k budově Nové radnice na Mariánském náměstí. A to vždy od 8:00 do 17:00 hodin.

MHMP: Betlémské světlo hoří i před radnicí na Mariánském náměstí
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vchod do budovy Nové radnice, sídla pražského magistrátu

Betlémské světlo, které symbolizuje vánoční poselství pokoje, míru, přátelství a pomoci, rozváželi i letos po celé republice skauti a skautky. Mezi místa, kam plamínek z Betléma přivezli, je i Nová radnice na Starém Městě.

Anketa

Vadí vám chování Andreje Babiše v TV debatách a v Poslanecké sněmovně?

8%
90%
hlasovalo: 43734 lidí

Před vchodem do budovy z Mariánského náměstí hoří svíce zapálená za účasti primátora hl. m. Prahy Bohuslava Svobody a radního Antonína Klecandy. Sem si mohou lidé přijít připálit svíčku či lucerničku denně od 8:00 do 17:00 hodin až do 24. prosince.

„Betlémské světlo je symbolem míru, ale také naděje a v našem případě svobody. Letos dorazilo z válkou sužované oblasti, přejme si, aby rok 2024 byl v tomto ohledu lepší. Děkuji mladým skautům za doručení Betlémského světla,“ řekl primátor Bohuslav Svoboda.

Radní Antonín Klecanda připojil: „Sám si vzpomínám, jak jsem jako malý skaut Betlémské světlo převážel. Skautingu i této předvánoční tradice si velice vážím jako symbolu míru a přátelství. Věřím, že tuto dobrovolnou iniciativu a možnost odnést si Betlémské světlo až domů ocení také občané Prahy, a nejen světlo jim přinese zasloužený klid a pohodu v tomto i příští roce."

Tradice Betlémského světla vznikla v roce 1989 v Rakousku jako symbol pomoci znevýhodněným dětem, u nás skauti poprvé rozváželi Betlémské světlo v roce 1990.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

AOPK: V Jeseníkách sčítali ornitologové sovy a slyšeli i vlky

22:08 AOPK: V Jeseníkách sčítali ornitologové sovy a slyšeli i vlky

V polovině dubna se CHKO Jeseníky sčítaly sovy. Akci pořádala Agentura ochrany přírody a krajiny ČR …