MHMP: Hasiči nacvičují v Bohnicích výstavbu základny nouzového přežití

13.09.2018 21:54

Na půdě areálu Psychiatrické nemocnice Bohnice nacvičují v těchto dnech jednotky požární ochrany výstavbu materiální základny humanitární pomoci pro nouzové přežití. Cvičení pojmenované Základna 2018 se zde koná až do neděle.

MHMP: Hasiči nacvičují v Bohnicích výstavbu základny nouzového přežití
Foto: Hans Štembera
Popisek: Budova pražského magistrátu

Smyslem cvičení je ověřit schopnosti a řízení velitelů jednotek požární ochrany při provozu materiální základny humanitární pomoci. „Akce je rovněž zaměřena na nácvik připravenosti jednotek pro bezprostřední spolupráci s Českým červeným křížem a dalšími institucemi, které se při ochraně obyvatel na provozu základny podílejí,“ uvedl Libor Hadrava, pražský radní pro oblast bezpečnosti a prevence kriminality.

Cvičení Základna 2018 se v pražských Bohnicích účastní příslušníci Hasičského záchranného sboru hl. m. Prahy, zaměstnanci Magistrátu hl. m. Prahy, jednotky sborů dobrovolných hasičů, členové Českého červeného kříže, Zdravotnická záchranná služba hl. m. Prahy, strážníci Městské policie hl. m. Prahy, úřady městských částí a další subjekty, které zahrnuje zpracovaná dokumentace cvičení.

„Hlavní město Praha investuje do inovací a modernizace složek Integrovaného záchranného systému nemalé prostředky. Vítám cvičení jako možnost prověřit, jak jsou tyto investice využity,“ ohodnotila akci náměstkyně primátorky pro rozpočet a finance Eva Kislingerová.

Základním posláním jednotek požární ochrany je chránit životy a zdraví obyvatel a také majetek před požáry. Zároveň mají poskytnout účinnou pomoc při mimořádných událostech, které ohrožují lidské životy, životní prostředí, majetek a vyžadují provedení záchranných prací. „Jednotkou požární ochrany se rozumí organizovaný systém tvořený odborně vyškolenými osobami, požární technikou nebo další technickou výbavou,“ vysvětlil radní Hadrava.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Fine Gusto Nature: Sušené maso z Česka putuje do několika armád Evropy, ale i na Ukrajinu

11:11 Fine Gusto Nature: Sušené maso z Česka putuje do několika armád Evropy, ale i na Ukrajinu

Český výrobce sušeného masa Fine Gusto Nature je jedním z největších producentů sušeného masa ve stř…