MHMP: Hřbitovy budou v období dušiček otevřeny do 18 hodin, od 3. listopadu pouze do 17 hodin

30.10.2020 14:21

Veškeré hřbitovy na území hlavního města, o které se stará Správa pražských hřbitovů, budou v období dušiček, tedy do pondělí 2. listopadu, na kdy připadá Památka zesnulých, otevřené do 18:00 hodin. Od 3. listopadu až do konce února pak do 17:00 hodin.

MHMP: Hřbitovy budou v období dušiček otevřeny do 18 hodin, od 3. listopadu pouze do 17 hodin
Foto: Hans Štembera
Popisek: Budova Nové radnice, sídla pražského magistrátu

Praha společně se správou hřbitovů vzhledem k epidemické situaci apeluje na obyvatele, aby na hřbitovy nechodili pouze na Památku zesnulých, ale i v dalších dnech, čímž se sníží možnost střetávání lidí v těchto místech.

Vzhledem k blížícímu se období dušiček a současné epidemické situaci apeluje hlavní město společně se Správou pražských hřbitovů na veřejnost, aby zvážila cestu na hřbitovy o víkendu a v pondělí 2. listopadu na den Památky zesnulých. Cílem je, aby se návštěvnost rozložila i do všedních dnů a snížilo se tak riziko nákazy koronavirem. Návštěvníci by měli k návštěvě ideálně zvolit nejbližší pracovní dny a pak dopolední a časné odpolední hodiny, kdy je nejvíce světla.

Městská policie neplánuje s ohledem na nouzový stav a v souvislosti s výzvou Správy pražských hřbitovů žádnou speciální akci v rámci dušiček. Denně je ale do přímého výkonu služby nasazen maximální počet strážníků tak, aby byly zajištěny všechny činnosti.

Hřbitovy budou do 2. listopadu otevřeny od 8:00 do 18:00 hodin, od 3. listopadu 2020 do 28. února 2021 pak bude otevírací doba od 8:00 do 17:00 hodin. Důvodem je bezpečnost obyvatel, jelikož nejsou veškeré cesty osvětlené a v pozdních večerních hodinách zde hrozí riziko úrazu.

Vzhledem k epidemické situaci je podle vládních opatření také omezena otevírací doba hřbitovních správ. Ty mohou mít otevřeno v pondělí a ve středu od 11:00 do 16:00 hodin. Všem obyvatelům a nájemcům hrobových míst je doporučeno kontaktovat hřbitovní správy telefonicky nebo emailem a vyhnout se osobním návštěvám správ, pokud to není nutné.

Detailní informace je možné nalézt ZDE nebo na ZDE.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

vedení

Pane Nachere, jste hodně výrazná osobnost a jako jeden z mála z ANO máte podle mě i schopnost se domluvit i s ostatními stranami. Proč tento váš potenciál nevyužijete a nekandidujete do vedení? Nebo to není podle vás možné, když je tam Babiš a jeho nejvěrnější? Podle mě je škoda, že vedení ANO není ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Celní správa: Závadné maso se ke spotřebitelům nedostalo

16:05 Celní správa: Závadné maso se ke spotřebitelům nedostalo

Téměř půl tuny drůbežího masa a mořských plodů přepravovaných v nevhodných podmínkách objevili ústeč…