MHMP: Mezi dvanáct městských částí Praha rozdělí bezmála 78 milionů korun na rekonstrukce a výstavbu sportovišť

16.06.2021 7:34

Radou hl. m. Prahy byl schválen tisk, který reflektuje aktuální poptávku městských částí po rekonstrukcích a výstavbách sportovišť pro děti a širokou veřejnost.

MHMP: Mezi dvanáct městských částí Praha rozdělí bezmála 78 milionů korun na rekonstrukce a výstavbu sportovišť
Foto: Hans Štembera
Popisek: Budova pražského magistrátu

Poskytnuté dotace v celkové výši necelých 78 milionů korun půjdou z rozpočtu hlavního města z kapitoly školství, mládež a sport. Celkem je magistrát rozdělí mezi dvanáct městských částí.

Anketa

Je korektní, jak Andrej Babiš nadává Pirátům kvůli migraci?

97%
2%
hlasovalo: 25395 lidí

„Po téměř ročním lockdownu musí být jedním z našich prioritních cílů opět přivést veřejnost a hlavně děti ke sportu. Sportoviště jsou bohužel mnohdy v dezolátním nebo nevyhovujícím stavu a je třeba to napravit. Navíc řada městských částí i vlivem navýšení počtu obyvatel potřebuje vybudovat nové sportovní infrastruktury, jako je tomu například v Praze 14, kde vznikne nový bikepark. Skateboardisté se mohou těšit na rozšíření skateparku na Lužinách a nový park v Řeporyjích. V Lysolajích zase postaví pro místní děti novou sokolovnu a sportovní plochu pro multifunkční využití se samostatnou posilovnou. Tento projekt je dokonce i navržen tak, aby podpořil klimatický závazek hlavního města,” uvedl radní pro oblast školství a sportu Vít Šimral.

Investiční dotace se týkají městských částí Prahy 6, 9, 11, 12, 13, 14, 18, Praha-Běchovice, Praha-Klánovice, Praha-Kunratice, a Praha-Lysolaje a Praha-Řeporyje. Rozdělení finanční rezervy je založeno na vyhodnocení projektů a žádostí o příspěvek zaslaný městskými odboru školství, mládeže a sportu Magistrátu hl. m. Prahy. Žádosti byly posuzovány z hlediska jejich potřebnosti a stavební připravenosti.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hospodářská komora: Evropa vyslyšela požadavky českých podnikatelů

16:05 Hospodářská komora: Evropa vyslyšela požadavky českých podnikatelů

Prioritou nové Evropské komise by se mohlo stát snížení administrativní zátěže podnikatelů. Tu býval…