MHMP: Míst pro přečkání mrazivého počasí je pro lidi bez přístřeší dostatek

23.02.2018 10:23

Přestože mrazivé počasí rychle plní pražské noclehárny pro lidi bez přístřeší, míst pro přečkání nocí je stále dostatek.

MHMP: Míst pro přečkání mrazivého počasí je pro lidi bez přístřeší dostatek
Foto: Hans Štembera
Popisek: Budova pražského magistrátu

Noclehárny v Michli a Vackově jsou z 95 procent každou noc zaplněny. Zbývá v nich přibližně dvacet volných míst. Rezerva téměř sto míst je ale na lodi Hermes, kde tráví noc v průměru 150 klientů.

„Zatím jsou kapacity postačující a nabízejí lidem bez přístřeší v případě zájmu dostatek míst, aby v bezpečí a teple mohli přečkat i meteorology avizované mrazivé noci. Pokud by nevlídné počasí bylo příčinnou zaplnění nocleháren, jsme okamžitě připraveni prodloužit provozní dobu nízkoprahových denních center i přes noc a zajistit dalších přibližně 130 míst,“ uvedl radní pro sociální oblast Daniel Hodek.

Výraznější problémy zatím u lidí bez přístřeší nezaznamenali ani terénní pracovníci, jejichž týmy za nimi vyráží přes den, ale i v noci. „Občas se u klientů vyskytují virózy a nachlazení. Některým jsou ošetřovány bércové vředy a někteří si stěžují na bolesti zubů. Jedná se ale o běžné zdravotní problémy,“ vysvětlila zástupkyně ředitele Centra sociálních služeb Praha Ludmila Tomešová. Kromě ošetření je lidem bez přístřeší poskytováno také oblečení a to i ze sbírky, kterou nedávno iniciovala primátorka hl. m. Prahy Adriana Krnáčová. „Největší zájem je o zimní bundy, čepice, rukavice, svetry a spodní prádlo. Zájem je také o zimní boty, ale těch je nedostatek,“ doplnila Tomešová.  

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

22:03 Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

Stavbu retenční nádrže Perlík za 7,8 milionu korun dokončily Lesy České republiky na úpatí Smrku, ne…