MHMP: Muzeum paměti XX. století hledá nového ředitele

21.12.2020 7:33

Hlavním městem loni založená instituce Muzeum paměti XX. století, z.ú. vypisuje výběrové řízení na pozici ředitele či ředitelky. Zájemci se mohou hlásit do 10. února 2021.

MHMP: Muzeum paměti XX. století hledá nového ředitele
Foto: Hans Štembera
Popisek: Budova Nové radnice, sídla pražského magistrátu

Správní rada Muzea paměti XX. století vyhlásila výběrové řízení na nového ředitele instituce. Mezi nároky, které by měli uchazeči splňovat, patří ukončené vysokoškolské vzdělání nebo manažerské a organizační schopnosti. Praxe v řídící funkci je výhodou. K samotné přihlášce musí zájemci také mimo jiné připojit svoji koncepci krátkodobého a dlouhodobého rozvoje muzea. Posílat přihlášky je možné až do 10. února 2021.

Další požadavky a podrobnosti k výběrovému řízení jsou k dispozici na webových stránkách Muzea paměti XX. století i Magistrátu hlavního města Prahy.

O vzniku Muzea paměti XX. století rozhodlo Zastupitelstvo hlavního města Prahy na svém zasedání 19. září 2019. Snahou Magistrátu hlavního města Prahy bylo vybudovat moderní instituci spojující tradiční muzejní principy s novými technologiemi. Muzeum má být přístupné nejen pamětníkům, ale i mladé generaci, jíž nabídne informace o totalitních režimech minulého století a zároveň připomene oběti totality.

Cílem této organizace je zachování historické paměti o událostech 20. století, zejména o vzniku, existenci a pádu totalitních režimů. Na základě loňského výběrového řízení se historicky prvním ředitelem muzea stal manažer a pedagog Jiří Šesták.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

22:03 Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

Stavbu retenční nádrže Perlík za 7,8 milionu korun dokončily Lesy České republiky na úpatí Smrku, ne…