MHMP: Národní den bez spěchu. Pražský orloj se symbolicky zastaví. Upozorní na uspěchanou dobu

02.04.2024 19:02 | Tisková zpráva

Pražský orloj na několik minut zastaví pohyb apoštolů. Připojí se tím k iniciativě Národní den bez spěchu, který organizuje Česká asociace pojišťoven. V rámci iniciativy se ve středu 3. dubna symbolicky zpozdí některé události, čímž se připomene, že spěchat je zbytečné, a to především za volantem. Iniciativa poukazuje na množství dopravních nehod na českých silnicích kvůli nepřiměřené rychlosti.

MHMP: Národní den bez spěchu. Pražský orloj se symbolicky zastaví. Upozorní na uspěchanou dobu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Budova Nové radnice, sídla pražského magistrátu

Podle iniciativy Národní den bez spěchu může odložení některých aktivit zachránit život. Iniciativu také symbolicky podpoří pražský orloj na Staroměstském náměstí v Praze. Jedny z nejslavnějších hodin světa se k iniciativě připojí ve středu 3. dubna v 10:00 hodin.

Každou celou hodinu se na orloji odehrává procesí apoštolů, tedy postav dvanácti apoštolů objevujících se v okénku. Tento mechanismus bude symbolicky pozastaven a smrtka odbije 138krát za každý život ztracený loni při rychlé jízdě. Nutno dodat, že orlojník bude muset mechanismus ovládat ručně. Nezastaví se ani celý stroj a zbylý mechanismus hodin bude dále fungovat. Nenaplní se tak legenda, která praví, že když se celý orloj zastaví sám od sebe, nastane katastrofa.

Kromě pražského orloje se k iniciativě připojí desítky dalších institucí a firem, více o akci ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zoo Liberec vítá na světě nová mláďata

16:05 Zoo Liberec vítá na světě nová mláďata

Liberecká zoo se již v první třetině letošního roku může pochlubit hned několika významnými přírůstk…