MHMP: Nedělní zápasy Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji se budou promítat na Staroměstském náměstí

25.05.2024 11:27 | Tisková zpráva

Nedělní zápasy Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji o první a třetí místo se budou promítat na velkoplošné obrazovce na Staroměstském náměstí. Utkání o bronz se bude hrát v neděli 26. května 2024 od 15:20 hodin a o zlato od 20:20 hodin.

MHMP: Nedělní zápasy Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji se budou promítat na Staroměstském náměstí
Foto: Hans Štembera
Popisek: Budova Nové radnice, sídla pražského magistrátu

Organizaci celého finálového dne zajistí společnost Taiko, na místě bude kromě velkoplošné obrazovky také stage a stánky s občerstvením. V rámci celého dne budou platit v okolí náměstí dopravní opatření a bezpečnost zajistí složky Integrovaného záchranného systému. Program na sobotní utkání mistrovství světa není zajištěn, projekce se uskuteční pouze v neděli.

Hlavní město zajistí pro nedělní boje o třetí místo a celkové vítězství na Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024 projekci na velkoplošnou obrazovku na Staroměstském náměstí. Již v sobotu bude na místě probíhat instalace některých zařízení, přičemž samotný program začne v neděli ve 13:00 hodin. V sobotu hlavní město projekci zápasů na Staroměstském náměstí nezajišťuje, k dispozici pro veřejnost bude fanzóna u Praha Arény.

„Zvu všechny hokejové fanoušky i fanynky na sledování závěrečných zápasů, na Staroměstském náměstí to má vždy skvělou atmosféru. Zároveň bych rád všechny požádal o dodržování bezpečnostních opatření. A samozřejmě držím českému týmu palce v boji o medaili,“ uvádí primátor hl. m. Prahy Bohuslav Svoboda.

Zápas o třetí místo se bude hrát v neděli od 15:20 hodin, naváže na něj finálové utkání od 20:20 hodin. Ve spolupráci s Českou televizí je v plánu vysílat obě utkání s komentářem. Na místě budou také zajištěny stánky s nápoji a občerstvením. Vzhledem k omezení hluku bude prodej občerstvení a nápojů ukončen ve 22:00 hodin, samotná projekce utkání bude pokračovat tak, aby co nejméně zatěžovala okolí.

„Jsem velmi rád, že se nám podařilo zajistit promítání této výjimečné sportovní události na Staroměstském náměstí. Věřím, že atmosféra bude podobná jako v roce 1998, kdy jsem právě na Staroměstském náměstí sledoval vítězný zápas na OH v Naganu. Získat zlato z MS po dlouhých 14 letech na domovské půdě by bylo vynikající. Češi do toho,“ říká radní hl. m. Prahy pro oblast sportu Antonín Klecanda.

Celá událost s sebou přinese také dílčí omezení v okolí Staroměstské náměstí. Do některých ulic, například Celetná, Pařížská, Dlouhá a Železná, bude zakázán vjezd vozidel z důvodu bezpečnosti a ochrany majetku.

Po celý den zajistí zvýšený dohled nad Staroměstským náměstím složky IZS, budou zde připraveni záchranáři, hasiči a ve zvýšené míře budou na bezpečnost dohlížet policisté a strážníci. „Vzhledem k velkému množství lidí, kteří na náměstí dorazí, bude v rámci celého dne posílen provoz městské hromadné dopravy, zvláště pak té kolejové. Prodloužen bude také provoz metra o jednu hodinu,“ dodává náměstek primátora hl. m. Prahy pro oblast dopravy Zdeněk Hřib.

Detaily jsou k dispozici ZDE.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Zajímá mě, co si přeje ODS?

Protože vy na jednu stranu tvrdíte, že: ,,Zdá se, že si voliči nepřejí další federalizaci EU, bezbřehou migraci a ničení konkurenceschopnosti a životní úrovně radikální zelenou ideologií vtělenou do Green Dealu. To je nadějná zpráva." Jak ale vysvětlíte vaše spojení s Lidovci a TOPkou? Nemyslíte, že...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

KHS Jihočeského kraje: 176 potvrzených případů lymeské boreliózy

20:48 KHS Jihočeského kraje: 176 potvrzených případů lymeské boreliózy

Jihočeští hygienici letos evidují k 24. kalendářnímu týdnu celkem 176 nahlášených a potvrzených příp…