MHMP: Operátor ICT bude navzdory změně zákona i nadále zveřejňovat smlouvy v registru smluv

25.02.2017 10:30

Městská firma Operátor ICT bude i nadále zveřejňovat smlouvy v registru smluv. Představenstvo tím vyhovělo požadavku předsedy dozorčí rady Radomíra Nepila (ANO), a, i když to už nebude zákonná povinnost, budou všechny smlouvy veřejně dostupné tak, jako tomu bylo dosud.

MHMP: Operátor ICT bude navzdory změně zákona i nadále zveřejňovat smlouvy v registru smluv
Foto: Hans Štembera
Popisek: Budova pražského magistrátu

Poslanecká sněmovna schválila novelu zákona o registru smluv, podle které by obchodní korporace založené za podnikatelským účelem, v nichž má stát nebo kraj většinovou majetkovou účast, již nemusely zveřejňovat smlouvy s finančním plněním nad 50.000 Kč. To by se týkalo i městských firem, včetně Operátora ICT.

Předseda dozorčí rady Operátora ICT Radomír Nepil proto okamžitě požádal představenstvo OICT, aby, i v případě schválení novely zákona v Senátu, společnost nadále zveřejňovala své smlouvy.

„Zakládáme si na tom, že společnost Operátor ICT je maximálně transparentní, a přestože nebude povinnost smlouvy zveřejňovat, požádal jsem představenstvo, aby v jejich zveřejňování pokračovalo,“ říká Radomír Nepil, předseda dozorčí rady Operátora ICT.

Takový krok je i v souladu s etickým kodexem společnosti, a představenstvo proto Nepilovu požadavku jednomyslně vyhovělo.

Novela zákona o registru smluv ZDE

Etický kodex OICT ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

22:04 Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

Ministerstvo spravedlnosti gratuluje týmu z odboru strategie a koncepce justice, který získal presti…