MHMP: Praha hostí konferenci Fórum BD 2021, hlavním bodem je Dostupné družstevní bydlení

03.11.2021 7:29 | Tisková zpráva

Aktuálním tématům v oblasti správy a provozu bytových domů, inovacím v informačních technologiích a zejména družstevní bytové výstavbě se bude věnovat 3. ročník konference Fórum BD 2021, která se koná v úterý 2. a ve středu 3. listopadu 2021.

MHMP: Praha hostí konferenci Fórum BD 2021, hlavním bodem je Dostupné družstevní bydlení
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vchod do budovy Nové radnice, sídla pražského magistrátu

Velká pozornost bude soustředěna především na druhou část programu v zastupitelském sále Magistrátu hl. m. Prahy, kdy se uskuteční blok věnovaný družstevní bytové výstavbě hlavního města pod společnou záštitou 1. náměstka primátora pro oblast územního rozvoje Petra Hlaváčka a radní pro legislativu a podporu bydlení Hany Kordové Marvanové.

Stěžejním bodem bude připravovaný záměr metropole nastartovat první projekt v rámci Dostupného družstevního bydlení, který má v příštích letech vzniknout v lokalitě Radlická v Praze 5, a dále příprava modelu garantovaného bytového družstva.

„Věřím, že se Praze podaří nejpozději na počátku příštího roku otevřít pilotním projektem slibovanou spolupráci s velkými bytovými družstvy ve výstavbě dostupného družstevního bydlení, které nabídne Pražanům alternativní dostupnější formu zajištění vlastního bydlení s podporou hlavního města,“ říká radní Hana Kordová Marvanová.

Konferenci Fórum BD 2021 spolupořádají Česká společnost pro rozvoj bydlení a Dům plný úspor za aktivní podpory Svazu českých a moravských bytových družstev a Družstevního marketingového sdružení Česká republika.

„Je skvělé, že se podařilo zorganizovat letošní ročník v prezenční podobě jako nejvýznamnější setkání zástupců velkých bytových družstev, která v České republice společně vlastní anebo spravují asi jeden milion bytů. Své působení v oblasti efektivní správy bytových domů vnímají jako odpovědné poslání i velkou výzvu pro další zlepšování své činnosti vůči spravovaným domům a jejich uživatelům,“ shrnuje Martin Kroh, předseda České společnosti pro rozvoj bydlení.

Nové požadavky v oblasti správy bytových domů, nové povinnosti sledování spotřeb energií a dynamický vývoj v oblasti informačních technologií ukazují, kam bude třeba zaměřit pozornost pro nejbližší období.

„Oblasti IT technologií je věnována velká část konference, mimo jiné i proto, že velká bytová družstva mohou právě v tomto segmentu úspěšně spolupracovat, rozvíjet a rozšiřovat své služby ku prospěchu svých členů, vlastníků a uživatelů bytů,“ dodává Jan Vysloužil, předseda Svazu českých a moravských bytových družstev.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

KHS Jihočeského kraje: 153 případů černého kašle, za letošek jich bylo v kraji potvrzeno 1 476

13:04 KHS Jihočeského kraje: 153 případů černého kašle, za letošek jich bylo v kraji potvrzeno 1 476

Za sedmnáct týdnů letošního roku zaznamenali jihočeští hygienici celkem 1 476 případů černého kašle …