MHMP: Praha podala určovací žalobu na eMoneyServices, s.r.o.

24.02.2016 11:53

Koncem měsíce ledna Praha veřejně představila nový svébytný systém, který bude sloužit k vydávání nových čipových karet „Lítačka“ a nahradí tak systém Opencard dodaný Praze historicky společností HAGUESS, a.s. Bezprostředně po tomto oznámení však Praha společně se společností Operátor ICT, a.s., která bude pro Prahu nový systém provozovat, obdržela ze strany společnosti eMoneyServices, s.r.o., (EMS) dopis, ve kterém byla, mimo jiného, nařčena z okopírování systému Opencard a z porušení práv společnosti EMS.

MHMP: Praha podala určovací žalobu na eMoneyServices, s.r.o.
Foto: Hans Štembera
Popisek: Budova pražského magistrátu

Hlavní město Praha nicméně disponuje dokumentací, ze které vyplývá, že k žádnému takovému jednání nedochází, přičemž tato dokumentace byla již veřejnosti prezentována.

Z dosavadních zkušeností s EMS a jejich výkladem autorského práva je však zřejmé, že pro tuto společnost není žádné tvrzení o tom, že nedochází k porušování jejich práv, dostatečné.

Z uvedeného důvodu Praha preventivně přistoupila, společně se svou společností Operátor ICT, a.s., k podání určovací žaloby, kterou se domáhají nezávislého a oficiálního určení, že do práv společnosti EMS nezasáhly.

Praha tedy bude mít možnost obhájit svá dosavadní tvrzení a potvrdit, že autorská práva v souvislosti s nasazením nového systému a používáním nových čipových karet neporušuje. EMS by naopak musela v rámci soudního řízení kvalifikovaně prokázat svá nařčení, která zatím prezentuje pouze mediálně. Pokud se jí to nepodaří, nebude už moci hlavní město Prahu křivě obviňovat a poškozovat.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Marian Jurečka byl položen dotaz

Demokracie

Přijde vám demokratické někoho vyloučit ze strany a rozhodovat o tom bez toho, aniž by byl dotyčný na jednání pozván a měl možnost se hájit? A opravdu si myslíte, že to jak se vyjadřuje Svoboda je důvod, proč vám klesají preference? Já teda nevím, ale mě jste zklamali tím, jak nás necháváte na holi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

SVS: Veterinární dozor se na jaře zaměřuje na začínající farmářské trhy

7:06 SVS: Veterinární dozor se na jaře zaměřuje na začínající farmářské trhy

S příchodem jara v České republice tradičně startuje také sezóna farmářských trhů a Státní veterinár…