MHMP: Praha poskytne dotaci na nákup zdravotních pomůcek a doplňků pro politické vězně z doby nacismu

14.12.2021 21:20 | Tisková zpráva

Radní hl. m. Prahy odsouhlasili na svém pondělním jednání poskytnutí dotace Sdružení osvobozených politických vězňů a pozůstalých, z. s., ve výši 168 tisíc korun.

MHMP: Praha poskytne dotaci na nákup zdravotních pomůcek a doplňků pro politické vězně z doby nacismu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Budova pražského magistrátu

Finance budou sloužit k nákupu poukázek na zdravotní pomůcky a vitamínové doplňky pro politické vězně z doby nacismu (1939-1945), kteří mají trvalé bydliště na území hl. m. Prahy. 

Pražští radní se shodli na poskytnutí individuální jednorázové neinvestiční dotace ve výši 168 tisíc korun pro 56 bývalých politických vězňů, kteří mají trvalé bydliště na území hl. m. Prahy. Poskytnutá částka, v přepočtu 3 000 korun na jednu osobu, bude sloužit pro nákup poukázek na zdravotní pomůcky a vitamínové doplňky.

„Vážíme si všech osob, na kterých se podepsal jakýkoliv režim, který uzurpoval lidskou svobodu, demokracii a právo na sebeurčení. Podobnými menšími i většími symbolickými kroky se snažíme aspoň symbolicky splatit dluh společnosti těmto lidem,“ řekl primátor Zdeněk Hřib.

„Nezapomínáme na naše sousedy, jejichž zdraví podlomil nacistický režim a nyní jsou ohrožováni pandemií. Tuto pomoc ze strany hlavního města považuji za samozřejmou,“ dodal předseda Zastupitelského klubu Praha sobě Jan Čižinský.

Podobně jako hlavní město Sdružení osvobozených politických vězňů a pozůstalých podpořilo dalších devět krajů a měst, například Středočeský kraj, Moravskoslezský kraj, Jihočeský kraj či Beroun.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

22:03 Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

Stavbu retenční nádrže Perlík za 7,8 milionu korun dokončily Lesy České republiky na úpatí Smrku, ne…