MHMP: Praha se bude ucházet o hostitelství konference o umělé inteligenci

06.08.2019 9:02

Pražský magistrát dlouhodobě podporuje rozvoj výzkumu, vývoje a inovací v oblasti umělé inteligence a vědy. V rámci zvýšení povědomí o pokroku umělé inteligence ve světě se Praha rozhodla ucházet o roli hostitelského města mezinárodní konference Congress for the Governance of AI (ICGAI). Vyjednáním hostitelství pro metropoli byl Radou hl. m. Prahy pověřen radní pro oblast vědy Vít Šimral.

MHMP: Praha se bude ucházet o hostitelství konference o umělé inteligenci
Foto: Václav Fiala
Popisek: V centru robotiky

Díky mezinárodní účasti na konferenci, která bude dosahovat několika set odborníků, by mohla Praha získat důležité informace pro aktivní zapojení do vývoje v oblasti umělé inteligence a její implementace do chodu metropole. Tématem dvoudenního kongresu je nejen samotná umělá inteligence, ale i metody, jak ji uchopit a jak s ní pracovat, a to zejména z hlediska etiky, práva, výzkumu, podnikání, veřejné správy apod.

„Umělá inteligence zásadně změní životy každého z nás. Pokud chceme ovlivnit její vývoj tak, aby směřoval ke zlepšení životů nás všech, musíme na tom začít pracovat už nyní. Nechceme dopustit, aby vývoj umělé inteligence diktovaly státy, které v mnoha případech data získaná jejím prostřednictvím využívají proti svým občanům,“ řekl radní hl. m. Prahy Vít Šimral.

Mezinárodní konferenci Congress for the Governance of AI, která proběhne v dubnu 2020, organizuje prestižní organizace The World Technology Network. Tato organizace má za cíl podporovat rozvoj technologií, vývoj, výzkum i inovace po celém světě.

Jako hostitelské město by Praha získala možnost podílet se i na tvorbě obsahu konference, jelikož bude moci nominovat své přední odborníky, aby vystoupili na akci. Kongres rovněž nabízí cennou příležitost setkat se s předními světovými experty na tuto problematiku a navázat tak neformální partnerství, která mohou být využita v dalších projektech.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

České dráhy: Muzeum v Lužné u Rakovníka zahajuje turistickou sezónu

7:23 České dráhy: Muzeum v Lužné u Rakovníka zahajuje turistickou sezónu

Poslední dubnový víkend se poprvé v letošním roce otevře ČD Muzeum v Lužné u Rakovníka. Pro návštěvn…