MHMP: Praha v příštím roce investuje do vodohospodářské infrastruktury více než 3 miliardy korun

25.12.2023 20:41 | Tisková zpráva

Rada hl. m. Prahy schválila návrh Ročního plánu obnovy, rekonstrukce, modernizace a rozvoje vodohospodářského majetku zajišťovaných Pražskou vodohospodářskou společností a.s. (PVS) v roce 2024. Celkové finanční zdroje na investice jsou předpokládány ve výši 3 388 623 000 Kč a vycházejí z předpokládané výše vodného a stočného na rok 2024 připadající na 3 336 165 000 Kč. Dále jsou finanční zdroje navýšeny o dotace, které budou poskytnuty Ministerstvem zemědělství ČR v předpokládané výši 52 458 000 Kč.

MHMP: Praha v příštím roce investuje do vodohospodářské infrastruktury více než 3 miliardy korun
Foto: Hans Štembera
Popisek: Budova Nové radnice, sídla pražského magistrátu

Pražští radní projednali a schválili první návrh dokumentu, který jim předložila Pražská vodohospodářská společnost a.s., a to podle Dodatku č. 14 ke Smlouvě o nájmu a správě věcí ve vlastnictví hlavního města Prahy v souvislosti s poskytováním vodárenských služeb a služeb odvádění a čištění odpadních vod a souvisejících služeb uzavřené mezi hlavním městem a PVS.

„Schválení rekordní částky v objemu přes 3,3 miliardy korun na rozvoj a údržbu pražské vodohospodářské sítě na rok 2024 považuji za zásadní. Je to dobrá zpráva pro všechny Pražany a já osobně jsem velmi rád, že celá Rada je v tomto ohledu jednotná a vidí to podobně. Věřím, že se nám vodní blahobyt, ve kterém v Praze žijeme, bude i nadále dařit rozvíjet,“ uvedl Michal Hroza, pražský radní pro oblast infrastruktury.

Celkové finanční zdroje na investice v roce 2024 jsou předpokládány ve výši 3 388 623 000 Kč a vycházejí z předpokládané výše vodného a stočného na rok 2024 připadající na 3 336 165 000 Kč. Dále jsou finanční zdroje navýšeny o dotace, které budou poskytnuty Ministerstvem zemědělství ČR v předpokládané výši 52 458 000 Kč.

Podkladem k návrhu Ročního plánu obnovy, rekonstrukce, modernizace a rozvoje vodohospodářského majetku zajišťovaných Pražskou vodohospodářskou společností a.s. pro rok 2024 je Střednědobý investiční plán vodohospodářské infrastruktury hlavního města pro roky 2024 až 2028 schválený usnesením Rady hl. m. Prahy letos v červenci.

Plán na rok 2024 dále zahrnuje akce, které je kromě provozních důvodů nutné realizovat v koordinaci s akcemi jiných investorů v rámci hlavního města, zejména Technické správy komunikací hl. m. Prahy, a.s., Dopravního podniku hl. m. Prahy, a.s., Pražské plynárenské, a.s. nebo například městských částí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

BESIP: Skrytá měření odhalila další rizikové místo v Libereckém kraji

7:14 BESIP: Skrytá měření odhalila další rizikové místo v Libereckém kraji

V Hajništi překračuje maximální povolenou rychlost v obci skoro 90 procent motoristů. Výjimkou nebyl…