MHMP: V Kbelské ulici bude omezena doprava kvůli rekonstrukci železničního mostu

09.03.2022 8:24 | Tisková zpráva

Frekventovanou Kbelskou ulici v úseku Novopacká a Kolbenova na rozhraní městských částí Praha 9 a Praha 14 čeká v nejbližších dnech částečná uzavírka pro automobilovou dopravu, která potrvá do letošního září.

MHMP: V Kbelské ulici bude omezena doprava kvůli rekonstrukci železničního mostu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Budova pražského magistrátu

Krátkodobě pak bude úsek zcela uzavřen od ranních hodin v sobotu 12. března 2022 do poledne následujícího dne a pravděpodobně dále také první květnový víkend. Důvodem omezení je rekonstrukce železničního mostu, který se nachází nad komunikací a je součástí aktuálně obnovovaného úseku železniční trati spojující pražské Vysočany se středočeskou Lysou nad Labem. 

Anketa

Zvládne Petr Fiala krizi cen energií a pohonných hmot?

hlasovalo: 70725 lidí

Státní organizace Správa železnic se v rámci rekonstrukce traťového úseku Mstětice – Praha-Vysočany chystá v těchto dnech zahájit obnovu železničního mostu přes Kbelskou ulici, které se tak nevyhne dopravní omezení.

Kvůli demontáži stávající nosné konstrukce mostu a montáži nové bude krátkodobě nutné zcela uzavřít komunikaci v úseku mezi kříženími s Novopackou a Kolbenovou ulicí. Stane se tak od soboty 12. března 2022 od 7:00 hodin do neděle 13. března 2022 maximálně do 12:00 hodin. Pokud práce skončí dříve, okamžitě se úsek znovu otevře. Další úplná uzavírka se na stejném místě předběžně předpokládá o víkendu 7. až 8. května 2022, záležet však ještě bude na tom, jak rychle budou práce postupovat.

Obousměrná objízdná trasa pro veškerou dopravu bude vedena po trase Kolbenova ­– Chlumecká – Pražský okruh (D0) – Novopacká. Dočasně uzavřený úsek bude objíždět také autobusová linka MHD číslo 110.

Náročná obnova železničního mostu si kromě toho vyžádá také částečnou uzavírku, která bude dlouhodobější a potrvá pravděpodobně do 23. září 2022. V tomto případě bude v obou směrech zachován provoz ve dvou jízdních pruzích, které však budou zúženy na šířku 2,5 m a 3,25 m a povedou podél středního dělicího pásu. Komunikace bude v místě omezení opatřena přenosným dopravním značením a zařízením.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Královéhradecký kraj: Vybrané turistické linky už vyjely

16:13 Královéhradecký kraj: Vybrané turistické linky už vyjely

V sobotu 27. dubna vyjely vybrané turistické autobusové a vlakové linky Veřejné dopravy Královéhrade…