MHMP: Zákazníky Bohemia Energy převezmou i společnosti s majetkovým podílem Prahy

13.10.2021 21:44 | Tisková zpráva

Dodavatel energií, společnost Bohemia Energy (BE), dnes oznámila, že ukončuje svoji činnost. Její klienty nyní postupně převezmou mimo jiné i dvě společnosti s majetkovým podílem hlavního města Prahy. Dodávky elektřiny a plynu tak zákazníkům dočasně zajistí Pražská energetika, a.s. (PRE), a Pražská plynárenská, a.s. (PPas).

MHMP: Zákazníky Bohemia Energy převezmou i společnosti s majetkovým podílem Prahy
Foto: Hans Štembera
Popisek: Budova Nové radnice, sídla pražského magistrátu

„Ukazuje se, že nespornou výhodou hlavního města Prahy je, že si strategicky podrželo podíl ve dvou společnostech v PRE a v PPas, které zajišťují distribuci a obchod s elektrickou energii a plynem. Díky těmto společnostem má město pod kontrolou stabilní dodávky plynu a elektřiny Pražanům. Stávající zákazníky Bohemia Energy bych chtěl ujistit, že obě výše zmiňované společnosti v působnosti hlavního města Prahy jsou připraveny dodávat v rámci režimu DPI (dodavatel poslední instance) elektřinu i plyn a tento závazek společnosti BE převzít. Nikdo ze současných klientů BE nemusí mít obavy, že mu tyto komodity budou odpojeny. Zákazníci budou mít možnost se během následujících šesti měsíců přehlásit k jakémukoliv jinému dodavateli. Pro bližší informace stačí sledovat webové stránky,“ říká radní pro oblast majetku Jan Chabr.

Odběratelé se tedy nemusí obávat, že s koncem jejich současného dodavatele je pro ně v nadcházejícím zimním období ohrožena dodávka zemního plynu, případně elektřiny. V těchto případech povinnost dodávky zemního plynu v rámci Prahy a okolí podle Energetického zákona automaticky a okamžitě přebírá Pražská plynárenská, a.s., v případě elektřiny dodávku zákazníkům zajistí PRE.

„Vzhledem ke skutečnosti, že v posledních dnech začíná docházet k prvním úpadkům dodavatelů energií, chce Pražská plynárenská ubezpečit veřejnost, že je plně připravena jako Dodavatel poslední instance neprodleně zajistit odběratelům postiženým výše uvedenou situací dodávku zemního plynu,“ uvádí předseda představenstva Pražské plynárenské, a.s., Martin Pacovský.

Protože se přesun ze zákona uskuteční automaticky, odběratelé, kterých se to týká, se tak nemusí o nic starat. Naopak společnosti je všechny budou postupně samy kontaktovat. Aktuálně stačí pouze sledovat jejich webové stránky (PRE a Pražská plynárenská). Zákazníci mají následně šest měsíců na to, aby případně přešli k jinému dodavateli.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Správa jeskyní ČR: Koněpruské jeskyně zakládají novou tradici kulturních pořadů v podzemí

16:05 Správa jeskyní ČR: Koněpruské jeskyně zakládají novou tradici kulturních pořadů v podzemí

Od letošního jara, souběžně s otevřením nového Domu přírody Českého krasu, uvádějí Koněpruské jeskyn…