MMR: Aktualizaci č. 3 Politiky územního rozvoje ČR mohou připomínkovat obce i veřejnost

24.03.2019 17:06

Ministerstvo pro místní rozvoj zpracovalo návrh Aktualizace č. 3 Politiky územního rozvoje České republiky. Obce a veřejnost nyní mají možnost podávat písemné připomínky. Veřejné projednání se bude konat 25. března 2019 v Akademii veřejného investování Ministerstva pro místní rozvoj.

MMR: Aktualizaci č. 3 Politiky územního rozvoje ČR mohou připomínkovat obce i veřejnost
Foto: MMR
Popisek: Ministerstvo pro místní rozvoj, logo

Politika územního rozvoje ČR je celostátním nástrojem územního plánování závazným pro navazující územně plánovací dokumentace krajů, resp. obcí a pro rozhodování v území. Aktualizace spočívá v uložení úkolu pro Zlínský kraj vymezit v zásadách územního rozvoje plochu umožňující využití území pro vodní dílo Vlachovice směřující k omezení nedostatku vody, ke snížení povodňových rizik a optimalizaci vodního režimu území v povodí řeky Vláry. Ministerstvo pro místní rozvoj má předložit Návrh Aktualizace č. 3 Politiky územního rozvoje České republiky vládě do konce září letošního roku.

Ministerstvo pořádá také veřejné projednání návrhu, které proběhne dne 25. března 2019, od 17:00 hod., v Akademii veřejného investování, která se nachází v budově MMR – vchod z ulice Pařížské, č. 935/4, 110 00, Praha 1 - Staré Město. Konečný termín pro podání písemných připomínek ze strany obcí a veřejnosti je do 10. dubna 2019. Více informací k návrhu Aktualizace č. 3 Politiky územního rozvoje České republiky, způsobu podávání připomínek ze strany obcí a veřejnosti a k místu a době konání veřejného projednání naleznete ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ombudsman: Žádost o důchod s detektivní zápletkou - šetření až do složek StB

16:46 Ombudsman: Žádost o důchod s detektivní zápletkou - šetření až do složek StB

Šetření v případě českého seniora žijícího v USA se změnilo v pátrání po důkazech, které by České sp…