MMR: Místopředseda Asociace cestovních kanceláří Jan Papež svým vyjádřením k lex voucherům mate veřejnost

22.08.2021 18:59

Ministerstvo pro místní rozvoj se důrazně ohrazuje proti tvrzení Asociace cestovních kanceláří ČR v pořadu Ranní Radiožurnál na ČRo Radiožurnálu, které bylo odvysíláno v pátek 20. srpna 2021 v 8:38 hodin.

MMR: Místopředseda Asociace cestovních kanceláří Jan Papež svým vyjádřením k lex voucherům mate veřejnost
Foto: MMR
Popisek: Ministerstvo pro místní rozvoj, logo

V něm místopředseda Jan Papež uvedl, že byl vytvořen „Informační šum ze strany MMR, které se tvářilo tak, jako že lidé musí vyčerpat dovolenou do 31. 8.“ Jeho tvrzení se nezakládá na pravdě. Veřejnost svým tvrzením totiž mate sám pan Papež, který se ani neobtěžuje dohledat poslední komunikaci MMR. A přitom se stačilo podívat na poslední vydanou tiskovou zprávu ohledně lex voucherů. Zvláště v době, která je na taková sdělení citlivá vzhledem ke končící ochranné době, kdy mnoho zákazníků očekává vrácení plateb od cestovních kanceláří, je šíření takové zprávy zarážející.

MMR naopak na tiskové konferenci dne 28. července 2021, na které byl přítomen i zástupce ACK ČR uvedlo, že poukazy typu lex voucher lze využít na zájezdy s datem zahájení po 31. 8 s tím, že je pouze nutno smlouvu o zájezdu do této doby uzavřít.

Poukaz je tedy možné využít i pro zájezdy s pozdějším datem zahájení než 31. srpna 2021. Ze strany MMR byly uvedeny i příklady lyžařských zájezdů a zájezdů domácích. Tisková zpráva z 28. července ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Český statistický úřad: Kandidátní listiny pro volby do Evropského parlamentu

10:17 Český statistický úřad: Kandidátní listiny pro volby do Evropského parlamentu

Český statistický úřad zveřejnil seznam kandidátů pro volby do Evropského parlamentu. Volby se na úz…