MMR: Semináře poradí, jak se vyvarovat chyb při realizaci projektů a úspěšně zvládnout audity

30.04.2018 15:01

Ministerstvo pro místní rozvoj ve spolupráci s Auditním orgánem Ministerstva financí organizuje cyklus seminářů Dotace EU a audity. Série 13 akcí se uskuteční v průběhu května a června ve všech krajských městech.

MMR: Semináře poradí, jak se vyvarovat chyb při realizaci projektů a úspěšně zvládnout audity
Foto: Ministerstvo pro místní rozvoj
Popisek: Ministerstvo pro místní rozvoj.

Účastníci budou seznámeni s příklady dobré praxe za účelem prevence pochybení v projektech příjemců evropských dotací. Cílem seminářů je podpořit správnou realizaci projektů z evropských fondů. Účast na seminářích je bezplatná.

„Rozhodli jsme se reagovat na velký zájem o téma auditů, a proto jsme připravili ve spolupráci s Auditním orgánem druhou vlnu seminářů, které navazují na obdobný cyklus z minulého roku,“ uvedla Olga Letáčková, náměstkyně pro řízení sekce koordinace evropských fondů a mezinárodních vztahů. „Ještě více než minulý rok se chceme věnovat praktickým příkladům z auditů. Věříme, že žadatel či příjemce, který projde naším seminářem, bude schopen se vyvarovat podstatných pochybení a ušetří si starosti při kontrole či auditu projektu,“ uvedl ředitel Auditního orgánu Ministerstva financí Stanislav Bureš.

Série 13 seminářů připravují regionální kanceláře Eurocenter během května a června ve všech krajských městech a v Praze. Účastníci semináře získají přehled o auditním procesu, což jim umožní získat bližší představu, s čím vším se může jejich projekt setkat a čeho se mají případně vyvarovat a získat větší jistotu pro realizaci svého projektu. Za tímto účelem přednášející vysvětlí nejčastější auditní pochybení, která se vyskytují v praxi. Podstatná část semináře bude také věnována informacím o auditech v oblasti veřejných zakázek a v oblasti realizace projektu. V závěru semináře bude vyhrazen dostatečný prostor pro všechny případné dotazy a náměty.

Účast na seminářích je bezplatná. Další informace k jednotlivým seminářům jsou dostupné na níže uvedených kontaktech pro konkrétní města. Z kapacitních důvodů je nutné se s dostatečným předstihem registrovat. Semináře se uskuteční v níže uvedených termínech vždy od 9:30 do 13:30 hod.

Termíny a místa konání jednotlivých seminářů ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

BESIP: Skrytá měření odhalila další rizikové místo v Libereckém kraji

7:14 BESIP: Skrytá měření odhalila další rizikové místo v Libereckém kraji

V Hajništi překračuje maximální povolenou rychlost v obci skoro 90 procent motoristů. Výjimkou nebyl…