MMR začalo přijímat žádosti na podporu ubytovacích zařízení

14.09.2020 7:33

Ministerstvo pro místní rozvoj prostřednictvím Státního fondu podpory investic dnes (11. 9. 2020) od 12 hod. začalo přijímat žádosti o dotaci až do výše 330 Kč na pokoj a noc od provozovatelů hromadných ubytovacích zařízení, kteří utrpěli během pandemie koronaviru velké finanční ztráty. Více než 3,3 miliardy korun se tak rozdělí mezi hotely, motely, penziony, kempy a další ubytovací zařízení. Příjem žádostí bude probíhat až do 30. října 2020.

MMR začalo přijímat žádosti na podporu ubytovacích zařízení
Foto: MMR
Popisek: Ministerstvo pro místní rozvoj, logo

„Ta částka odpovídá počtu hromadných ubytovacích zařízení, která musela být zavřena během nouzového stavu. Počítáme s tím, že na dotaci dosáhne téměř osmi tisíc provozovatelů těchto zařízení. Chceme pomoci hotelům, penzionům, motelům, kempům, ale i ubytovnám v malých i velkých městech, protože dopady pandemie na cestovní ruch jsou skutečně znatelné. Částečně jim tak pomůžeme doslova přežít toto nelehké období. Jsem ráda, že dnešním dnem jsme spustili příjem žádostí, zájem očekáváme velký,“ uvedla ministryně pro místní rozvoj Klára Dostálová.
 
COVID - Ubytování počítá s ubytovacími zařízeními, kam nespadají krátkodobé pronájmy typu Airbnb. Dotace je navržena ve výši 100 Kč – 330 Kč v závislosti na kategorii a třídě ubytovacího zařízení. (viz Tabulka dotací dle typu ubytovacího zařízení). Důležité je období  od 14. 3. 2020 do 24. 5. 2020 tj. 72 dní. Jedná se o dobu, po kterou byla ubytovací zařízení uzavřena z důvodu usnesení vlády v souvislosti s krizí způsobenou pandemií COVID-19.  Zohlední se také sezónnost tzn., že pokud v předchozích dvou letech bylo zařízení uzavřeno, na podporu nárok mít nebude, popřípadě bude poměrně krácena.
 
Žádat o dotaci mohou všichni provozovatelé hromadných ubytovacích zařízení, kteří mají živnostenské oprávnění a provozují a především provozovali zařízení v době od 14. 3. do 24. 5. 2020. Jak mohou žádat? Na stránkách Státního fondu podpory investic naleznou provozovatelé ubytovacích zařízení od dnešního poledne jednoduchý formulář, který stačí vyplnit a zaslat datovou schránkou nebo poštou. Odkaz na formulář naleznete ZDE. K dispozici jsou také telefonní linky pro žadatele o dotaci tel.: +420 704 619 871; +420 704 619 875 či email: covid-ubytovani@sfpi.cz.
 
 
Tabulka dotací dle typu ubytovacího zařízení:

Kategorie a třída ubytovacího zařízení Částka dotace na jeden pokoj
Hotel, NLZ ***** 330 Kč
Hotel, motel, botel,  NLZ **** 330 Kč
Hotel, motel, botel, NLZ *** 300 Kč
Hotel, motel, botel,  NLZ** 200 Kč
Hotel, motel, botel,  NLZ* 200 Kč
Hotel Garni 250 Kč
Penzion 200 Kč
Kemp (ubytovací objekty) 100 Kč
Chatová osada 100 Kč
Turistická ubytovna 100 Kč

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Vláda schválila další podporu obnovitelných zdrojů a jmenování ředitele Vojenského zpravodajství

10:17 Úřad vlády: Vláda schválila další podporu obnovitelných zdrojů a jmenování ředitele Vojenského zpravodajství

Příprava výstavby obnovitelných zdrojů energie ve vybraných lokalitách by v Česku neměla trvat déle …