MPO: 1. výzva z programu COVID-SPORT II zveřejněna

06.11.2020 18:44

500 milionů korun je v 1. výzvě z programu COVID-SPORT II, který má podpořit podnikatele ve sportu. Konkrétně sportovní soutěže a sportovní kluby, které negativně ovlivnila pandemie koronaviru a s ní související mimořádná opatření. Vyřizovat žádosti bude Národní sportovní agentura (NSA) ve spolupráci s Ministerstvem průmyslu a obchodu (MPO). Výzvu, kde jsou podrobnosti, MPO a NSA zveřejnily právě dnes, dostupná je na www.mpo.cz.

MPO: 1. výzva z programu COVID-SPORT II zveřejněna
Foto: mpo.cz
Popisek: Ministerstvo průmyslu a obchodu ČR - logo

„Ve spolupráci s NSA jsme připravili program pro sportovní odvětví, kde se v souvislosti s opatřeními rušila utkání a sportovní akce. V programu je alokováno 500 milionů korun a výše maximální dotace se lidí dle úrovně soutěže a konkrétního sportu. NSA bude žádosti přijímat a hodnotit, MPO bude dotace vyplácet,“ říká vicepremiér a ministr průmyslu, obchodu a dopravy Karel Havlíček.

„Pro mnoho českých sportovních klubů znamenalo přerušení soutěží ohrožení jejich fungování. Dotace je určena pro pokrytí ztrát pro běžné fungování sportovních klubů jako je například nájemné, startovné, cestovné, pojištění či testování a dezinfekce,“ říká předseda Národní sportovní agentury Milan Hnilička.

Žádosti bude možné podávat od 12. listopadu 2020 od 10:00 hodin do 7. prosince 2020 do 17:00 hodin, a to elektronicky prostřednictvím informačního systému dostupného přes webovou adresu www.mpo.cz. Systém žadatele podáním potřebných dokumentů včetně příloh provede, důležité je mimo jiné zřízení e-identity. Podpora je poskytována formou dotace ex-ante. Podrobnosti k výzvě spolu s manuálem pro uživatele budou k dispozici přes výše uvedený web.

Program COVID-SPORT II je zaměřený na podporu dvou aktivit. Podpořeny budou sportovní kluby ligových soutěží nejvyšší a druhé nejvyšší úrovně ve sportovním odvětví fotbalu, ledního hokeje, basketbalu, volejbalu a házené. Druhá z aktivit se zaměří na sportovní akce, které musely být v souvislosti s vládními opatřeními zrušeny.

„Alokace pro sportovní kluby ligových soutěží v odvětví fotbalu, ledního hokeje, basketbalu, volejbalu a házené je stanovena ve výši 425 000 000 Kč. Druhá z aktivit se zaměří na zrušené akce v důsledku s vládními opatřeními, kde je připraveno 75 000 000 Kč,“ uzavírá náměstek ministra průmyslu a obchodu pro EU fondy Marian Piecha.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DPP hledá výrobce automatických vlaků a dopravního systému pro linky C a D pražského metra

10:04 DPP hledá výrobce automatických vlaků a dopravního systému pro linky C a D pražského metra

Pro budovanou linku D a automatizaci stávající linky C Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) plánuje na…