MPO: Dopis Evropské komisi ve věci dotace pro pekárnu Zelená louka

20.01.2022 10:29 | Tisková zpráva

Ministerstvo průmyslu a obchodu dosud neobdrželo posudky Evropské komise, které jsou klíčové pro rozhodnutí o tom, zdali byla dotace pro pekárnu Zelená louka firmy Penam udělena oprávněně. Resort o ně Brusel žádal opakovaně. Evropské komisi v této věci nyní poslal dopis sám ministr průmyslu a obchodu Jozef Síkela.

MPO: Dopis Evropské komisi ve věci dotace pro pekárnu Zelená louka
Foto: mpo.cz
Popisek: Ministerstvo průmyslu a obchodu ČR - logo

„Důkazní materiály související s prošetřením případného uvedení neúplných či nepravdivých údajů projektu jsou zásadní i pro řízení o odnětí dotace, které je ministerstvo připraveno paralelně vést,“ zdůvodňuje ministr Síkela, proč EK dopis zaslal. Adresoval ho přímo eurokomisařce pro soudržnost a reformy Elise Fereirrové.

Podle Evropské komise projekt Pekárny Zelená louka a.s. nebyl dostatečně inovativní a na podporu proto neměl nárok. Auditoři EK rozporovali zejména věcné hodnocení projektu z Operačního programu Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost.

Tento článek je uzamčen

Článek mohou odemknout uživatelé s odpovídajícím placeným předplatným, nebo přihlášení uživatelé za Prémiové body PL

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

autor: Tisková zpráva

Rozpočet EU

Paní Nerudová, vy se pyšníte tím, že jste u tvorby rozpočtu EU. Jednak mě zaráží, že u toho nejsou všichni europoslanci, že je to, jestli to chápu správně, jen pár vyvolených? A co je také zarážející, jestli jste první z politiků ČR. Jak je možné, že při jednání o tak zásadní věci nemají zástupce vš...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Správa železnic: Geologické průzkumy pro Krušnohorský tunel nahlédnou až půl kilometru pod zem

7:14 Správa železnic: Geologické průzkumy pro Krušnohorský tunel nahlédnou až půl kilometru pod zem

Správa železnic pokračuje v geologických průzkumech, které zásadně pomůžou při přípravě Krušnohorské…