MPO: Kanadské letecké společnosti objevují český trh

05.03.2018 9:50

Českou republiku tento týden navštíví zástupci kanadského leteckého průmyslu. Seznámí se s tuzemskou leteckou výrobou, vědeckými a výzkumnými projekty z akademického i firemního prostředí a příležitostmi pro investice.

MPO: Kanadské letecké společnosti objevují český trh
Foto: mpo.cz
Popisek: Ministerstvo průmyslu a obchodu ČR - logo

Vše začíná právě dnes na Ministerstvu průmyslu a obchodu. A to setkáním s představiteli českého leteckého sektoru, které zajišťuje náměstek ministra průmyslu a obchodu pro řízení sekce zahraničního obchodu Vladimír Bärtl.

Pondělní akce je pouze malou ochutnávkou toho, co představuje český a kanadský letecký průmysl. Prostor pro představení dostanou sektorové asociace České republiky - Asociace leteckých výrobců, Moravský letecký klastr a Svaz českého leteckého průmyslu. Přehled investičního prostředí i sourcingových možností českých firem, potenciál a kapacity výzkumu v leteckém sektoru představí zástupci agentury CzechInvest. Kanadu reprezentují významní hráči světového leteckého průmyslu - zástupci společností Bombardier, MHI Aerospace Canada, CAE a Cyclone MFG.

Jsem rád, že mohu přivítat na půdě Ministerstva průmyslu a obchodu k diskusi o možnostech prohloubení česko-kanadské spolupráce všechny hlavní hráče. Loni v květnu jsem vedl úspěšnou obchodní a technologickou misi právě do Kanady, na kterou právě tato návštěva České republiky navazuje,“ říká náměstek ministra průmyslu a obchodu pro řízení sekce zahraničního obchodu Vladimír Bärtl.

Kanadská delegace mimo jiné navštíví výrobní závody. Kromě Prahy a okolí také Moravu, konkrétně Brno a Kunovice. Seznámí se s výrobními a inovačními projekty firem Aero Vodochody, Latecoere, LA Composite, GE Aviation, ČVUT, VUT Frentech, Aircraft Industries, Evektor, 5M a Mesit Aerospace. Moravský letecký klastr v Kunovicích uspořádá B2B seminář, kde se bude diskutovat o česko-kanadské spolupráci v leteckém sektoru.

Mise má i vědecko-výzkumný rozměr.  A to díky viceprezidentovi kanadského Konsorcia pro vědu a inovace v leteckém průmyslu (CARIC/CRIAQ) Alainu Aubertinovi či řediteli sekce elektrotechniky kanadské Fakulty elektrotechnické (École de Technologie supérieure) Jeanu Francois Bolandovi. V delegaci jsou mimo jiné i Martin Baillargeon z Prefix Aerospace a Tony Karadimas z Tranlingo Business Services, kteří dlouhodobě spolupracují s Ministerstvem průmyslu a obchodu a Zastupitelským úřadem ČR v Kanadě při organizaci misí a aktivit v leteckém sektoru.  

Letectví a Kanada nejsou náhodným spojením. Letecký průmysl patří mezi stěžejní odvětví ekonomiky provincií Québec a Ontario, v posledních pěti letech roste asi desetiprocentním tempem. Letecký sektor je zařazen mezi perspektivní obory dle Mapy globálních oborových příležitostí. Incomingová mise z Kanady byla podpořena v rámci Projektů na podporu ekonomické diplomacie (PROPED).

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Za DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT kandiduje do Evropského parlamentu 90 procent žen

23:08 Za DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT kandiduje do Evropského parlamentu 90 procent žen

Demokratická strana zelených - ZA PRÁVA ZVÍŘAT jde do nadcházejících eurovoleb s plnou kandidátní li…