MPO poskytne obcím, městům a krajům dotace na regeneraci brownfieldů

31.01.2022 17:05 | Tisková zpráva

Ministerstvo průmyslu a obchodu letos v únoru či nejpozději v březnu vyhlásí výzvu pro obce, města a kraje, ve které budou moci žádat o dotace na renovaci tzv. brownfieldů.

MPO poskytne obcím, městům a krajům dotace na regeneraci brownfieldů
Foto: mpo.cz
Popisek: Ministerstvo průmyslu a obchodu ČR - logo

Konkrétně budou podpořeny buď rekonstrukce nebo demolice a výstavby budov. Podpora se dále vztahuje i na projekty, kde proběhne částečná rekonstrukce a částečná dostavba budovy. Jedná se o investiční podporu regenerace lokalit zejména tzv. brownfields ve vlastnictví obcí a krajů pro podnikatelské využití nebo i částečné využití pro nepodnikatelské účely.

MPO využije prostředky z Národního plánu obnovy (komponenta 2.8.3., investice č. 3), o které je více informací ZDE. Brownfieldem se rozumí lokality, které jsou ovlivněny dřívějším používáním, jsou opuštěné anebo nedostatečně využívané, mohou mít problémy s kontaminací a vyžadují intervenci, aby se vrátily k smysluplnému využití.

MPO uvítá od měst, obcí a krajů informaci, zda se na jejich území nachází lokalita, která by byla vhodná pro získání podpory z tohoto programu.

Vyplnit dotazník lze ZDE, případně je možné využít QR kód:

QR

Dotazník je určen pro vedení nebo odpovědnou/é osobu/y za problematiku územního/regionálního rozvoje nebo investiční politiky. Lze ho vyplnit i anonymně. Pokud však budou na konci dotazníku kontaktní údaje, MPO v případě, že projekt bude vyhodnocen jako vhodný pro financování z Národního plánu obnovy, samo dotyčného kontaktuje.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Skupina České dráhy loni hospodařila s rekordním ziskem téměř čtyři miliardy

11:27 Skupina České dráhy loni hospodařila s rekordním ziskem téměř čtyři miliardy

Konsolidovaný hospodářský výsledek Skupiny ČD před zdaněním dle Mezinárodních standardů účetního výk…