MPO se musí ohradit vůči dehonestujícím tvrzením Lidových novin a Rádia Impuls

26.02.2016 20:23

Důrazně odmítáme interpretaci, přirovnávající vyplácení odměn zaměstnancům MPO, kteří se přímo a aktivně podíleli na splnění vysoce prioritního úkolu, k trumfování bonusů vyplacených někdejší vedoucí kabinetu premiéra Petra Nečase.

MPO se musí ohradit vůči dehonestujícím tvrzením Lidových novin a Rádia Impuls
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministerstvo průmyslu a obchodu

Tak to zcela účelově udělaly Lidové noviny v článku publikovaném dne 24. února 2016. Je to lživé a především nesmírně urážlivé vůči lidem, kteří se svým mimořádným pracovním nasazením přímo zasloužili o to, že MPO jako jediné ze všech ministerstev již 22. prosince2015 úspěšně vyčerpalo 100 % finančních prostředků na Operační program Podnikání a inovace. Jiným ministerstvům se to nepodařilo doposud.

Šlo o odborníky, kteří velmi tvrdě poslední dva roky pracovali na tom, aby Česká republika nemusela v rámci projektů v gesci MPO vracet do Bruselu ani korunu! Šlo o lidi, díky nimž přiteklo do české ekonomiky jen v roce 2015 celkem 50 miliard korun na investice.

Odměny byly vyplaceny jako zcela mimořádné. Nejde o roční odměny, ale předem vypsané prémie za dočerpání 100 procent finančních prostředků určených na OP PI. Je zvláštní, že Lidovým novinám nejsou trnem v oku miliardy, které bude ČR do Bruselu vracet…

MPO je od prosince dosud jediným resortem, jemuž se podařilo vyčerpat veškeré alokované prostředků. V roce 2015 se tak do české ekonomiky podařilo dostat zmiňovaných 50 miliard korun, za celé programovací období tak do české ekonomiky přiteklo 84 miliard korun z evropských fondů. Z toho se podařilo za poslední dva roky proplatit na podporu rozvoje české ekonomiky téměř polovinu. A bylo to mimo jiné právě nastavení prémiových pobídek, které pomohlo k úspěšnému čerpání evropských fondů. Poměřujeme tak jednotky milionů s miliardami, které česká ekonomika na investice získala.

O odměnách rozhodl státní tajemník po dohodě s ministrem průmyslu a obchodu zcela v souladu se služebním zákonem. Byly vypsány v dostatečném časovém předstihu jako motivační pobídka v přímé závislosti na procentuální výši čerpání evropských fondů. Cílové odměny za vyčerpání 100 % do konce roku 2015 byly u drtivé většiny pracovníků z 85 procent hrazeny z fondů EU, a to v souladu s pravidly, která s takovýmito pobídkami počítají.

O tom všem jsme Lidové noviny informovali…

Roman Prorok,
ředitel odboru komunikace a marketingu MPO

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

22:04 Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (…