MPSV, ČSSZ a ÚP ČR omezují 29. a 30. října konzultační a návštěvní dny

28.10.2020 7:34

Ve čtvrtek 29. října a v pátek 30. října omezí Ministerstvo práce a sociálních věcí (MPSV), Česká správa sociálního zabezpečení (ČSSZ) a Úřad práce ČR (ÚP ČR) v souvislosti s aktuální situací svou činnost pro veřejnost.

MPSV, ČSSZ a ÚP ČR omezují 29. a 30. října konzultační a návštěvní dny
Foto: mpsv.cz
Popisek: Ministerstvo práce a sociálních věcí ČR - logo

Klienti Úřadu práce ČR, kteří mají domluvenou osobní schůzku v neodkladných záležitostech, se mohou dostavit, ostatní budou informováni o náhradních termínech. ČSSZ ruší ve zmíněné dny osobní kontakt sveřejností bez výjimky. Stále však platí, že většinu záležitostí lidé mohou řešit bezkontaktně, tedy elektronicky nebo klasickou poštou. V případě MPSV stále platí dočasné pozastavení konzultačních dnů.

Z důvodu snížení rizika šíření nákazy koronavirem a souvislosti  saktuálně platnými vládními opatřeními přistoupily MPSV, ČSSZ a ÚP ČR k organizačním změnám ve dnech 29. a 30. října 2020, kd yomezují osobní kontakt s veřejností.

Proklienty Úřadu práce ČR, kteří jsou na zmiňované dny objednaní a jejichž záležitosti posunout nelze, domluvené termíny platí i ve dnech 29—30. října 2020. Klienti musí nadále dodržovat hygienická preventivní opatření pro veřejnost, tzn. nošení ochranných prostředků dýchacích cest a dezinfekce rukou. Bližší informace k omezení činnosti Úřadu práce ČR a podávání žádostí a dalších podkladů jinou než osobní cestou jsou k dispozici ZDE.

Co se týká České správy sociálního zabezpečení, ta ve zmíněné dny přistupuje k úplnému omezení osobních kontaktů s klienty. Domluvené schůzky budou po kontaktování klientů referenty ČSSZ přesunuty na náhradní termíny. Klienti, kteří schůzku domluvenou nemají, mohou pobočky ČSSZ navštívit opět v příštím týdnu v upravených úředních hodinách (ZDE), případně využít možnosti objednávkového systému (ZDE). Také v prostorách ČSSZ nadále samozřejmě platí zavedená preventivní hygienická opatření.

Jak bylo již uvedeno ZDE, Ministerstvo práce a sociálních věcí až do odvolání pozastavuje konzultační dny pro veřejnost, což se vztahuje i na dny 29. a 30. října 2020.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

22:03 Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

Vláda na vlastní žádost odvolala z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou. Do jmenování nového hl…