MŠMT: Průběžné počty ukrajinských dětí v českých školách

20.09.2022 15:02 | Tisková zpráva

V regionálním školství bylo v evidenci škol všech stupňů ke včerejšímu dni celkem 67 316 dětí, žáků a studentů z Ukrajiny. Tento počet však zahrnuje i ty z nich, kteří již v předchozím období přestali tyto školy navštěvovat, a to například z důvodu návratu rodiny na Ukrajinu.

MŠMT: Průběžné počty ukrajinských dětí v českých školách
Foto: msmt.cz
Popisek: MŠMT - logo

O tom, zda se tito žáci do výuky vrátí či nikoli, budou mít školy jasno zhruba v polovině října. Přesnější informace o skutečném počtu ukrajinských žáků v českých školách tak poskytnou až výsledky standardního sběru dat ze zahajovacích výkazů k novému školnímu roku, které budou k dispozici v první polovině listopadu.
Z průběžných dat aktuálního šetření také vyplývá počet zaměstnaných pedagogů a nepedagogů z Ukrajiny, kterých bylo k 19. září celkem 1 520, z toho 351 učitelů. Nejvíce takových zaměstnanců evidují školy v Praze (369) a Středočeském kraji (288).

Shrnutí - počty ukrajinských žáků v českých školách (kompletní data, včetně dat za jednotlivé kraje a přehled volných kapacit, naleznete v tabulce, kterou si můžete stáhnout ZDE),

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Za DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT kandiduje do Evropského parlamentu 90 procent žen

23:08 Za DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT kandiduje do Evropského parlamentu 90 procent žen

Demokratická strana zelených - ZA PRÁVA ZVÍŘAT jde do nadcházejících eurovoleb s plnou kandidátní li…