MŠMT: Škola InsideOut v Ghaně je nejlepším projektem

28.04.2018 20:18

Ve 3. ročníku největší celosvětové soutěže pro mladé architekty a designéry do 35 let INSPIRELI AWARDS získal hlavní cenu poroty tým mladých architektek z Itálie, které zaujaly realizací Školy InsideOut v Ghaně.

MŠMT: Škola InsideOut v Ghaně je nejlepším projektem
Foto: msmt.cz
Popisek: MŠMT - logo

Ocenění si výherci převzali dnes na slavnostním ceremoniálu na Fakultě stavební ČVUT, jež je spolu s ČVUT spoluorganizátorem akce. Za MŠMT se ceremoniálu zúčastnil státní tajemník Jindřich Fryč.

Ze všech přihlášených prací bylo nejprve vybráno padesát finálových návrhů. Teprve z nich porota vybírala vítěze. Do této padesátky nejlepších se přitom probojovalo i devět zástupců z České republiky.

Škola InsideOut v Ghaně italských architektů Francescy Vittorini a Andrey Tabocchiniho, která zvítězila jak v kategorii realizace, tak si odnesla cenu pro absolutního vítěze soutěže, zaujala porotu soutěže unikátním začleněním objektu do dané lokality i zapojením místní komunity do realizace. Škola byla postavena ručně, a to z materiálů dostupných na místě – zeminy, dřeva a vegetace. Nedostatek zdrojů i omezení v rámci lokality přitom architektky inspiroval ke strategii udržitelného návrhu.

„Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy podporuje tuto významnou mezinárodní soutěž už od prvního ročníku. Zvláště mě těší, že letošním vítězem se stal návrh, který propojuje vzdělání a odpovědný přístup k životnímu prostředí,“ říká státní tajemník Jindřich Fryč.

Soutěž INSPIRELI AWARDS založil v roce 2015 designér Bořek Šípek spolu s architektem Karlem Smejkalem. Vyhlašovatelem INSPIRELI AWARDS je Inspireli, mezinárodní online platforma pro architekty, záštitu soutěži poskytla řada významných organizací z celého světa. Jméno absolutního vítěze soutěže bylo zaneseno na unikátní putovní pohár „Wings to the Future“, jehož autorem je Bořek Šípek.

Více o soutěži a vítězích lze najít zde.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

CzechTourism: Česko jako destinace pro golfisty získává na popularitě

7:02 CzechTourism: Česko jako destinace pro golfisty získává na popularitě

Česko posiluje svůj potenciál evropské golfové destinace. Golfový turismus patří k významným zdrojům…