MŠMT: Škola InsideOut v Ghaně je nejlepším projektem

28.04.2018 20:18

Ve 3. ročníku největší celosvětové soutěže pro mladé architekty a designéry do 35 let INSPIRELI AWARDS získal hlavní cenu poroty tým mladých architektek z Itálie, které zaujaly realizací Školy InsideOut v Ghaně.

MŠMT: Škola InsideOut v Ghaně je nejlepším projektem
Foto: msmt.cz
Popisek: MŠMT - logo

Ocenění si výherci převzali dnes na slavnostním ceremoniálu na Fakultě stavební ČVUT, jež je spolu s ČVUT spoluorganizátorem akce. Za MŠMT se ceremoniálu zúčastnil státní tajemník Jindřich Fryč.

Ze všech přihlášených prací bylo nejprve vybráno padesát finálových návrhů. Teprve z nich porota vybírala vítěze. Do této padesátky nejlepších se přitom probojovalo i devět zástupců z České republiky.

Škola InsideOut v Ghaně italských architektů Francescy Vittorini a Andrey Tabocchiniho, která zvítězila jak v kategorii realizace, tak si odnesla cenu pro absolutního vítěze soutěže, zaujala porotu soutěže unikátním začleněním objektu do dané lokality i zapojením místní komunity do realizace. Škola byla postavena ručně, a to z materiálů dostupných na místě – zeminy, dřeva a vegetace. Nedostatek zdrojů i omezení v rámci lokality přitom architektky inspiroval ke strategii udržitelného návrhu.

„Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy podporuje tuto významnou mezinárodní soutěž už od prvního ročníku. Zvláště mě těší, že letošním vítězem se stal návrh, který propojuje vzdělání a odpovědný přístup k životnímu prostředí,“ říká státní tajemník Jindřich Fryč.

Soutěž INSPIRELI AWARDS založil v roce 2015 designér Bořek Šípek spolu s architektem Karlem Smejkalem. Vyhlašovatelem INSPIRELI AWARDS je Inspireli, mezinárodní online platforma pro architekty, záštitu soutěži poskytla řada významných organizací z celého světa. Jméno absolutního vítěze soutěže bylo zaneseno na unikátní putovní pohár „Wings to the Future“, jehož autorem je Bořek Šípek.

Více o soutěži a vítězích lze najít zde.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Kateřina Konečná byl položen dotaz

Populismus?

Dobrý den, proč s návrhem na snížení platu přicházíte až teď před volbami? A jestli vám přijde vysoký, což nerozporuji, zajímalo by mě, co s tak vysokým platem děláte vy? Dáváte třeba část na dobročinné účely, jako to třeba dělal prezident Zeman? A ještě jedna věc, není plýtvání penězi celý chod EU,...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Spiknutí je teď nejprodávanější knihou v Česku! Autoři pracují na druhém - rozšířeném vydání

14:52 Spiknutí je teď nejprodávanější knihou v Česku! Autoři pracují na druhém - rozšířeném vydání

Kniha "Spiknutí - Pravda o pokusu odstranit prezidenta ČR" od autorské dvojice Luboš Procházka a Rad…