MŠMT: Soutěž Daniel zná své vítěze

24.03.2018 10:30

Vyhlášení vítězů 15. ročníku soutěže Daniel proběhlo ve Velkém sále Vzdělávacího a kulturního centra Židovského muzea v Praze. Soutěž se uskutečnila pod záštitou biskupa Václava Malého a bývalého ministra kultury Daniela Hermana, který ve svém vystoupení apeloval na lidskost a nezbytnost zachovat si vnitřní integritu i v sebetěžších historických a životních okamžicích.

MŠMT: Soutěž Daniel zná své vítěze
Foto: msmt.cz
Popisek: MŠMT - logo

Po krátkém čtení ze tří vybraných soutěžních literárních děl obohaceném o hudební vystoupení členek flétnového souboru došlo na vyhlášení vítězů. Celkem bylo oceněno sedm prací v literární části soutěže, dvě práce v části historické a tři v části fotografie. Zároveň bylo rozdáno pět čestných uznání za další příspěvky do literární části soutěže.

Následovala beseda s pamětnicí holocaustu Růženou Blechovou, která svým osobitým autentickým vyprávěním nechala účastníky nahlédnout do osudu člověka bezprostředně zasaženého dramatickými událostmi persekuce židovského obyvatelstva.

Pro zájemce byla připravena i návštěva synagog a židovského hřbitova na Josefově. V Pinkasově synagoze si návštěvníci mimo jiné prohlédli osmdesát tisíc ručně psaných jmen obětí holocaustu a obrázky, které malovaly děti v Terezíně.

I v letošním ročníku prokázali autoři soutěžních prací vysokou míru vnímavosti, schopnost citlivě reflektovat historické události a transformovat je formou poselství věnovanému dnešku. Poselství, které je otevřené „jinakosti“, kulturní rozdílnosti a podporuje rozmanitost v dnešní společnosti.

Výsledky soutěže ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Celní správa: Podvodné výzvy k úhradě cla

19:02 Celní správa: Podvodné výzvy k úhradě cla

Celní úřad pro Pardubický kraj upozorňuje na podvodná jednání a žádá veřejnost o obezřetnost při výz…