MŠMT: V Karolinu byli oceněni úspěšní středoškoláci

16.12.2019 12:04

Ve čtvrtek 12. prosince převzali ocenění účastníci mezinárodních soutěží z řad středoškoláků. Ti reprezentovali Českou republiku na 18 předmětových olympiádách a dalších soutěžích. Slavnostní ocenění se uskutečnilo ve Vlasteneckém sále pražského Karolina.

MŠMT: V Karolinu byli oceněni úspěšní středoškoláci
Foto: msmt.cz
Popisek: MŠMT - logo

Čeští středoškoláci uspěli v globální konkurenci téměř šesti tisíc účastníků z Evropy, Asie, Afriky, Severní a Jižní Ameriky. Probojovat se do mezinárodní soutěže a uspět na světové úrovni je přitom velmi náročné. Čeští středoškoláci dokázali v mezinárodních soutěžích, které se letos konaly v různých městech Evropy, ale také v Číně, v Jižní Koreji či v Ázerbájdžánu, že patří mezi světovou špičku.

Letos se mezinárodních soutěží zúčastnilo 87 českých středoškoláků. Získali celkem 76 medailí, z toho 20 zlatých, 28 stříbrných, 28 bronzových a navíc 11 čestných uznání. Někteří z nich se úspěšně účastnili dokonce několika mezinárodních olympiád. Jedním z nich je například Josef Minařík z Gymnázia Kpt. Jaroše v Brně. Ten získal v  Mezinárodní olympiádě v informatice v Ázerbájdžánu stříbrnou medaili, bronz vybojoval v Mezinárodní matematické olympiádě ve Velké Británii a další bronzovou medaili v Mezinárodní fyzikální olympiádě v izraelském Tel Avivu.

Úspěšným středoškolákům předala ocenění ředitelka Národního institutu pro další vzdělávání Helena Plitzová, dále také náměstek pro řízení sekce sportu a mládeže Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy Karel Kovář a zástupce Akademické rady Akademie věd ČR Pavel Krejčí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

22:03 Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

Počínaje prvním březnovým pondělím začala Česká pošta na vybraných poštách testovat inovované stejno…