MŠMT: Vláda schválila finanční podporu Mistrovství Evropy v judu

21.03.2018 19:27

Kabinet dnes rozhodl o finanční podpoře Mistrovství Evropy v judu, o kterou žádal MŠMT Český svaz juda. Ten se bude na základě garance vlády ucházet o kandidaturu na pořádání ME v judu pro rok 2020 nebo 2021.

MŠMT: Vláda schválila finanční podporu Mistrovství Evropy v judu
Foto: msmt.cz
Popisek: MŠMT - logo

Vláda dnes schválila finanční podporu pro pořádání Mistrovství Evropy v judu v maximální výši 45,5 milionu korun. Finanční podpora MŠMT je rozložena do období 2019 – 2020, přičemž největší část, přes čtyřicet milionů korun, spadá do podpory pro rok 2020. V případě organizace ME v judu až v roce 2021 je podpora o rok posunuta. Zbylé náklady na pořádání ME v judu zajistí Český svaz juda z příjmů od národních federací účastnících se mistrovství, partnerů a z vlastních zdrojů.

„Realizace této významné sportovní události v Praze se určitě pozitivně promítne v návštěvnosti akce zahraničními turisty. Rovněž s ohledem na úspěchy našich reprezentantů v posledních letech předpokládáme velký zájem české sportovní veřejnosti a v neposlední řadě zvýšení popularity juda,“ uvedl ministr školství, mládeže a tělovýchovy Robert Plaga.

Z celkové částky půjde 43,5 milionu korun na neinvestiční oblast, další dva miliony budou použity do investic na pořízení soutěžních tatami podle specifikace Evropské unie juda a přepravných vozíků.

Judo se v současné době těší v České republice oblibě především díky zisku zlaté olympijské medaile českým reprezentantem Lukášem Krpálkem na posledních Olympijských hrách v brazilském Rio de Janeiru v roce 2016. Vedení svazu má jasnou představu, kam chce sportovní odvětví posunovat, roste zájem dětí, přibývá klubů a judo dnes nestojí pouze na úspěchu Lukáše Krpálka. ME v judu v 2020 Praze tak bude přehlídkou nejen českých olympijských nadějí před OH v japonském Tokiu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

22:04 Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (…