MŠMT plánuje vyhlášení výzev pro strukturálně postižené regiony

07.01.2018 11:11

Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy plánuje v únoru 2018 vyhlášení dvou výzev z Operačního programu Výzkum, vývoj a vzdělávání, které budou určeny pro vysoké školy ve strukturálně postižených regionech. Jejich plánovaná alokace činí dohromady více než 2 miliardy korun.

MŠMT plánuje vyhlášení výzev pro strukturálně postižené regiony
Foto: msmt.cz
Popisek: MŠMT - logo

Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy jako Řídicí orgán Operačního programu Výzkum, vývoj a vzdělávání ve spolupráci s Úřadem zmocněnce vlády pro Moravskoslezský, Ústecký a Karlovarský kraj plánuje v únoru 2018 vyhlásit dvě komplementární výzvy za více než 2 miliardy korun na podporu vysokých škol, které působí nebo plánují působit ve strukturálně postižených regionech. Výzvy naplňují úkoly, které byly vládní strategií RE:START stanoveny jednotlivým rezortům, s cílem překonání strukturálních deficitů těchto tří krajů.

ESF[1] výzva pro vysoké školy ve strukturálně postižených regionech bude zaměřena na rozvoj akademických i neakademických pracovníků, podporu tvorby studijních programů, které jsou poptávány na trhu práce, a prohlubování internacionalizace studia. Nezanedbatelným aspektem bude také podpora studentů se specifickými potřebami. ESF výzva má alokaci 600 milionů korun.

ERDF[2] výzva pro vysoké školy ve strukturálně postižených regionech bude sloužit jako investiční doplnění předchozí výzvy. Budou umožněny rekonstrukce a modernizace prostor pro studium, nákup přístrojového vybavení a za zvláštních podmínek také výstavba nových budov. ERDF výzva má alokaci 1,6 miliardy korun.

Do přípravy výzev i hodnocení projektových záměrů se zapojí zmocněnec vlády pro Moravskoslezský, Ústecký a Karlovarský kraj. Díky tomu dojde k podpoře pouze takových projektů, které budou mít reálný a systémový dopad na odstranění handicapů těchto krajů ve srovnání se zbytkem republiky.

„Pomocí těchto výzev dojde k naplnění cílů projektu RE:START, který chce přispět k rozvoji těchto regionů, a bude tak účinně naplněno opatření uložené ministerstvu školství vládou,“ uvedl Václav Velčovský, náměstek pro řízení sekce operačních programů MŠMT.

Více informací o výzvách naleznete po jejich vyhlášení na stránkách http://opvvv.msmt.cz v sekci Výzvy OP VVV.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Za DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT kandiduje do Evropského parlamentu 90 procent žen

23:08 Za DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT kandiduje do Evropského parlamentu 90 procent žen

Demokratická strana zelených - ZA PRÁVA ZVÍŘAT jde do nadcházejících eurovoleb s plnou kandidátní li…