MZV: Ministr Petříček se zúčastnil osmého Česko-izraelského fóra

07.12.2020 7:33

Ministr zahraničí Tomáš Petříček se ve čtvrtek 3. prosince 2020 zúčastnil v pořadí osmého Česko-izraelského fóra, které probíhá pravidelně v rámci strategického partnerství mezi oběma zeměmi. Letos kvůli pandemii COVID-19 proběhlo on-line. Vedle ministra Petříčka promluvil v úvodní části generální ředitel izraelského MZV Alon Ushpiz či velvyslanci Martin Stropnický a Daniel Meron.

MZV: Ministr Petříček se zúčastnil osmého Česko-izraelského fóra
Foto: mzv.cz
Popisek: Ministerstvo zahraničních věcí

Mezi hlavní témata letošního fóra patřila situace na Blízkém východě, budoucnost Evropské unie, kybernetická bezpečnost či klimatická změna a s ní spojený udržitelný rozvoj. „Letos oslavujeme 30. výročí obnovení diplomatických vztahů mezi Českem, dříve Československem, a Izraelem. Za tu dobu se podařilo navázat spoustu obchodních kontaktů, ale i osobních a profesních vazeb,“ uvedl při zahájení ministr Petříček.

Připomněl, že Českou republiku a Izrael váže historické pouto. „Naše strategické partnerství je zakotveno i ve sdílených hodnotách a aspiracích obou svobodných společností, které se odráží v naší liberálně demokratické politické kultuře či tržním hospodářství. To je základem úvah i o společných prioritách naší budoucnosti,“ shrnul ministr Petříček. Pozornost řečníci věnovali pochopitelně také pandemii koronaviru, která bolestně zasáhla oba státy.

Česko-izraelské fórum se za posledních osm let etablovalo jako užitečná platforma k diskusi o výzvách i příležitostech obou zemí v mezinárodním kontextu. Hledá a často i nachází odpovědi na otázky přesahující rámec každodenní politické agendy na bilaterální, evropské i multilaterální úrovni.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ: Společnost Elektrárna Dukovany II obdržela doplněné nabídky od uchazečů na dostavbu

16:46 ČEZ: Společnost Elektrárna Dukovany II obdržela doplněné nabídky od uchazečů na dostavbu

Společnost Elektrárna Dukovany II (EDU II), stoprocentní dceřiná společnost ČEZ, obdržela doplněné n…