MZV: Ministr Stropnický se zúčastní Mnichovské bezpečnostní konference

15.02.2018 20:16

Ve dnech 16.–18. února 2018 se v Mnichově koná 54. ročník bezpečnostní konference. Jedná se o jednu z největších a nejvýznamnějších akcí tohoto druhu současnosti. Zúčastní se řada hlav států či předsedů vlád, ministrů zahraničních věcí či obrany a představitelů mezinárodních organizací (OSN, OBSE, NATO a EU).

MZV: Ministr Stropnický se zúčastní Mnichovské bezpečnostní konference
Foto: Archiv MZV
Popisek: Černínský palác, sídlo Ministerstva zahraničních věcí

Tématy letošního ročníku konference jsou budoucí role EU jako globálního hráče a její vztahy s Ruskem a USA. Pozornost bude věnována konfliktům na Blízkém východě, politickému vývoji v regionu Sahel a v neposlední řadě otázkám kontroly zbrojení v souvislosti s napětím pramenícím ze severokorejského jaderného programu.

Na okraj konference bude mít ministr Martin Stropnický několik bilaterálních jednání s partnery. V sobotu se setká s Fransem Timmermansem, 1. místopředsedou EK, jednat bude i s ukrajinským ministrem zahraničí Pavlem Klimkinem, makedonským ministrem zahraničí Nikolou Dimitrovem nebo gruzínským ministrem zahraničí Micheilem Džanelidzem.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Libor Turek, Ph.D. byl položen dotaz

Srovnání

Dobrý den, pane poslanče, nejsem si jistý, zda se od vás dočkám upřímné odpovědi, ale prosím o ni. Fiala tvrdí, jak jsme super, že hrajeme první ligu, a že se srovnáváme s těmi nejlepšími. Má podle vás pravdu nebo, což si myslím já, z nás dělá premiér blázny? V čem přesně se můžeme srovnávat s těmi ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Den otevřených dveří v Poslanecké sněmovně

22:03 Den otevřených dveří v Poslanecké sněmovně

Ve středu 8. května se v Poslanecké sněmovně uskuteční tradiční Den otevřených dveří. U příležitosti…