MZV: Škoda zůstává mezi nejžádanějšími osobními automobily v Palestině

16.01.2018 13:19

V roce 2017 obhájila česká automobilka Škoda Auto, v Palestině zastoupená firmou United Motor Trade (UMT), druhou pozici mezi nejprodávanějšími značkami osobních vozidel na palestinském trhu.

MZV: Škoda zůstává mezi nejžádanějšími osobními automobily v Palestině
Foto: Archiv MZV
Popisek: Černínský palác, sídlo Ministerstva zahraničních věcí

Za uplynulý rok prodala společnost UMT celkem 855 nových osobních vozů Škoda, čímž překročila prodej z předchozího roku o 131 vozidel. Tento výsledek představuje 15,6% podílu na trhu s automobily, do něhož se však v palestinských oficiálních statistikách započítávají jak osobní tak i užitkové vozy, které však Škoda Auto nenabízí. O pár desítek více prodaných vozů za rok 2017 v Palestině vykázala jen korejská automobilka KIA.

Při lednové oficiální návštěvě vedoucího Styčného úřadu ČR v Ramalláhu Petra Starého v centrálním autosalonu UMT v palestinském Nábulusu, jej generální ředitel UMT Sámeh Masrí informoval, že další nárůst prodeje vozů Škoda očekává i pro rok 2018. Důvodem pro optimismus je mimo jiné značná poptávka Palestinců po nových vozidlech značky Kodiaq, které vyhovují místním početným rodinám.

UMT vlastní v několika velkých městech Palestiny pět autosalonů a vozidla Škoda prodává i prostřednictvím šesti dealerů. K podpoře dalšího prodeje vozů Škoda v Palestině zorganizovala firma UMT v listopadu 2017 návštěvu několika svých významných zákazníků v mladoboleslavské centrále Škoda Auto, kde se seznámili s výrobním procesem vozidel i historií firmy. UMT se svou nabídkou v loňském roce uspěla i v několika tendrech státních institucí. Někteří ministři vlády Palestinské národní správy (PNS), včetně ministra dopravy Samíha Tubejly a ministryně turistiky a památek Ruly al-Bandak, využívá automobily Škoda Superb jako služební vozidla.

Automobily značky Škoda patří v Palestině rovněž mezi nejprodávanější ojetá vozidla.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Miroslav Balatka byl položen dotaz

Můžete definovat, co je dezinformace?

Všichni o nich mluví, ale co to přesně je? Třeba za covidu jsme byly svědky toho, jak se měnilo, co je pravda a co dezinformace

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

LIBERTY Ostrava: Restrukturalizační plán byl schválen valnou většinou věřitelů

11:08 LIBERTY Ostrava: Restrukturalizační plán byl schválen valnou většinou věřitelů

Věřitelé společnosti LIBERTY Ostrava schválili restrukturalizační plán, pro který hlasovalo více než…