Magistrát hlavního města reaguje na nepravdivé informace

30.09.2016 16:53

Magistrát hl. m. Prahy se ohrazuje proti nepravdivým informacím, které vyšly v článku serveru Lidovky.cz s názvem „Pochybný tendr na vánoční trhy. Praha vyloučila firmu s vyšší nabídkou, vysvětlení nemá“.

Magistrát hlavního města reaguje na nepravdivé informace
Foto: Hans Štembera
Popisek: Praha, logo

V tomto článku se nepravdivě uvádí, že přestože společnost Zahrada Čech předložila nabídku ve výši šesti milionů korun, nepostoupila do druhého kola výběrového řízení.  V prvním kole výběrového řízení na provozovatele vánočních trhů se totiž cenové nabídky neposuzovaly, a tudíž nebyly ani jedním z uchazečů zaslány. Že společnost Zahrada Čech předložila nabídku na šest milionů, je tedy zjevná nepravda.

První kolo výběrového řízení bylo především o ideovém záměru a vizualizace, kterou Zahrada Čech předložila, zcela neodpovídala představám majetkové komise, jež návrhy posuzovala. Vánoční trhy na Staroměstském náměstí jsou podle žebříčku sestavovaným zahraničními médii (USA Today) hodnoceny jako nejlepších na světě a každoročně přilákají miliony turistů, a proto je pro hlavní město Prahu jejich podoba zcela zásadní. Majetková komise v době posuzování prvního kola žádné cenové nabídky (ani od Zahrady Čech) neměla k dispozici a ani je neznala.

Teprve ve druhém kole výběrového řízení, které ještě nebylo uzavřeno, byli postoupivší zájemci vyzváni, aby předložili cenové nabídky a rozpracované projekty, mezi nimi však už Zahrada Čech nebyla.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Petr Mach, Ph.D. byl položen dotaz

cenzura

Jak v EU ovlivníte, zda u nás bude zachována svoboda projevu, kterou má snahu tato vláda omezit a jak píšete i vy, schovává to za jakýsi boj s dezinformacemi?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

HZS ČR: Hasiči v Česku vyjížděli k dvacítce požárů, které souvisely s pálením čarodějnic

13:04 HZS ČR: Hasiči v Česku vyjížděli k dvacítce požárů, které souvisely s pálením čarodějnic

Letošní pálení čarodějnic můžeme z pohledu hasičů zařadit mezi ty průměrné za posledních několik let…