Magistrát hlavního města reaguje na nepravdivé informace

30.09.2016 16:53

Magistrát hl. m. Prahy se ohrazuje proti nepravdivým informacím, které vyšly v článku serveru Lidovky.cz s názvem „Pochybný tendr na vánoční trhy. Praha vyloučila firmu s vyšší nabídkou, vysvětlení nemá“.

Magistrát hlavního města reaguje na nepravdivé informace
Foto: Hans Štembera
Popisek: Praha, logo

V tomto článku se nepravdivě uvádí, že přestože společnost Zahrada Čech předložila nabídku ve výši šesti milionů korun, nepostoupila do druhého kola výběrového řízení.  V prvním kole výběrového řízení na provozovatele vánočních trhů se totiž cenové nabídky neposuzovaly, a tudíž nebyly ani jedním z uchazečů zaslány. Že společnost Zahrada Čech předložila nabídku na šest milionů, je tedy zjevná nepravda.

První kolo výběrového řízení bylo především o ideovém záměru a vizualizace, kterou Zahrada Čech předložila, zcela neodpovídala představám majetkové komise, jež návrhy posuzovala. Vánoční trhy na Staroměstském náměstí jsou podle žebříčku sestavovaným zahraničními médii (USA Today) hodnoceny jako nejlepších na světě a každoročně přilákají miliony turistů, a proto je pro hlavní město Prahu jejich podoba zcela zásadní. Majetková komise v době posuzování prvního kola žádné cenové nabídky (ani od Zahrady Čech) neměla k dispozici a ani je neznala.

Teprve ve druhém kole výběrového řízení, které ještě nebylo uzavřeno, byli postoupivší zájemci vyzváni, aby předložili cenové nabídky a rozpracované projekty, mezi nimi však už Zahrada Čech nebyla.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Vojtěch Munzar byl položen dotaz

věcná diskuze

Dobrý den, máte dojem, že se na půdě Sněmovny odehrává věcná diskuze? Já mám spíš dojem, že koalice ani diskutovat nechce, že si je jistá svou většinou a naopak opozice obstruuje (většinou až moc), aby se zviditelnila. Nějaký smysluplný dialog mezi vládou a opozicí nevidím a myslím, že je chyba na o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo obrany: LOM PRAHA uzavřel dohodu o průmyslové spolupráci v projektu F-35

22:03 Ministerstvo obrany: LOM PRAHA uzavřel dohodu o průmyslové spolupráci v projektu F-35

V pondělí 20. května 2024 byla uzavřena Dohoda o projektu průmyslové spolupráce (ICPA – Industrial C…