Masarykova univerzita: Farmaceutická fakulta přijme více studentů

05.02.2021 15:16

Farmaceutická fakulta MU, která je od loňského léta znovu součástí Masarykovy univerzity (MU), je připravena navýšit počet přijatých studentů. Do prvního ročníku pětiletého magisterského studijního programu Farmacie chce pro akademický rok 2021/22 přijmout 168 uchazečů, což je o 24 více oproti původnímu plánu.

Masarykova univerzita: Farmaceutická fakulta přijme více studentů
Foto: MUNI
Popisek: Masarykova univerzita - logo

Přihlášky ke studiu mohou uchazeči podávat elektronicky až do konce února. Více informací ZDE. Úpravu podmínek přijímacího řízení schválil ve čtvrtek fakultní akademický senát v reakci na aktuální situaci vyvolanou epidemií nemoci COVID 19.

„Aktuální vývoj situace kolem nemoci COVID 19 jasně ukazuje, že naše společnost bude potřebovat více expertů na léky a všechno, co s nimi souvisí, a to nejen v lékárnách a zdravotnických zařízeních, ale i v oblasti vývoje a výroby léčiv. Všude tam nacházejí uplatnění naši absolventi,“ řekla děkanka Farmaceutické fakulty MU Radka Opatřilová. Doplnila, že právě přesun fakulty na Masarykovu univerzitu umožní přijmout více uchazečů při zachování kvality studia.

Přijímací zkoušky na obor Farmacie se budou skládat online v termínech 15.–17. června 2021 a budou mít podobu písemného testu zahrnujícího otázky z biologie, chemie, fyziky a oblasti všeobecných studijních předpokladů. Úroveň oborových otázek bude odpovídat obsahu a rozsahu učiva pro gymnázia. Část věnovaná všeobecným studijním předpokladům bude zaměřena především na základní analytické, numerické a logické myšlení a nebude zahrnovat otázky na kulturní a politický přehled. Na vypracování otázek budou mít uchazeči celkem 90 minut.

Uchazeči, kteří se umístili na prvních třech místech v ústředním nebo krajském kole středoškolské odborné činnosti nebo krajském kole olympiády v některém z předmětů, který je součástí přijímacích zkoušek, mohou požádat o jejich prominutí a budou přijati.

Farmaceutickou fakultu získala Masarykova univerzita loni zpět po 60 letech na základě dohody s Veterinární a farmaceutickou univerzitou (VFU), která souhlasila s jejím přesunem. Výuka se zatím stále odehrává ve třech pavilonech v areálu VFU na Palackého třídě v Brně, které si Masarykova univerzita pronajala na pět let. Do budoucna by se pak Farmaceutická fakulta MU měla stát součástí areálu Univerzitního kampusu Bohunice.

Farmaceutická fakulta byla součástí Masarykovy univerzity v letech 1952 až 1960, kdy byla rozhodnutím orgánů KSČ zrušena a farmaceutické studium bylo sloučeno s již existujícím farmaceutickým studiem v Bratislavě. Fakulta byla obnovena až v roce 1991, a to jako součást tehdejší Vysoké školy veterinární, dnešní Veterinární a farmaceutické univerzity Brno.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Bezpečnostní rada státu se zabývala vnitřní bezpečností i prognózou možných rizik

13:21 Úřad vlády: Bezpečnostní rada státu se zabývala vnitřní bezpečností i prognózou možných rizik

V pondělí 22. dubna 2024 se ve Strakově akademii uskutečnilo zasedání Bezpečnostní rady státu. Mezi …