Masarykova univerzita: Na Evropských univerzitních hrách vybojovala MU čtyři medaile

08.08.2022 11:19 | Tisková zpráva

Z letošních Evropských univerzitních her, které hostila polská Lodž, si sportovci z Masarykovy univerzity přiváží domů čtyři bronzové medaile.

Masarykova univerzita: Na Evropských univerzitních hrách vybojovala MU čtyři medaile
Foto: MUNI
Popisek: Masarykova univerzita - logo

Univerzitní sportovkyně a sportovci z celé Evropy se v druhé polovině července setkali v třetím největším polském městě Lodži, kde se konaly letošní Evropské univerzitní hry. Úspěch na nich slavili i reprezentanti Masarykovy univerzity, získali na nich celkem čtyři bronzové medaile.

Své zástupce měla Masarykova univerzita celkem v pěti sportech. V šachu ji reprezentovaly Nataša Richterová a Anna Vítová, v karate zápasil Matteo Tamborlani a v bazénu soutěžila plavkyně Marika Surová. V kolektivních sportech pak hájili univerzitní barvy volejbalistky, volejbalisté a také basketbalisté.

První medailový úspěch zaznamenali volejbalisté. V pětičlenné základní skupině obsadili druhé místo za ukrajinskou Sumy State University, kterou ale nakonec porazili v boji o bronz. 

Další bronz pro Masarykovu univerzitu získala v disciplíně 100 metrů motýlek studentka Fakulty sportovních studií MU Marika Surová, která univerzitu reprezentovala celkem v pěti disciplínách. „Nečekala jsem, že to bude organizačně tak dobře zvládnutá akce. Bavilo mě, jak v jednom městě ve stejnou dobu probíhají soutěže v různých sportech. Mohli jsme tak sledovat i jiné sporty a potkat se s různými sportovci z různých zemí v Evropě. Určitě si příští Evropské univerzitní hry moc ráda zopakuji,“ popsala Marika Surová své dojmy z her.

Na stupně vítězů v Lodži vystoupal také student oboru Ekonomie z Ekonomicko-správní fakulty MU Matteo Tamborlani, který reprezentoval univerzitu v karate. V prvním kole turnaje kata se umístil ve své osmičlenné skupině na prvním místě, a probojoval se tak do bojů o medaile. Nakonec v boji o bronz zdolal Fabiana Strauba z Univerzity ve Stuttgartu a získal pro Masarykovu univerzitu další medaili.

Poslední medailový úspěch pro Masarykovu univerzitu uhrál mužský basketbalový tým. Základní skupinu hráči zvládli suverénně, když vyhráli všechny tři zápasy. V klíčovém čtvrtfinálovém duelu v napínavém souboji nakonec těsně o tři body porazili Sevillskou univerzitu. První porážka přišla až v semifinále, když nestačili na istanbulskou Beykent University, pozdějšího vítěze turnaje. Chuť si ale spravili hned vzápětí v zápase o bronz, ve kterém udolali domácí Polskou námořní akademii.

Medaili z her si domů přivezla ještě studentka Fakulty sportovních studií MU Miroslava Dunárová. V plážovém volejbale ovládla ve dvojici s Danielou Resovou z Mendelovy univerzity v Brně celý turnaj a pod vlajkou MENDELU si obě převzaly zlaté medaile.

Evropské akademické hry se od roku 2012 pořádají jednou za dva roky. První hry hostila španělská Cordoba. V roce 2020 měl univerzitní sportovce přivítat Bělehrad, kvůli pandemické situaci se ale hry neuskutečnily ani v náhradním termínu o rok později. Příští hry jsou naplánovány na rok 2024 v maďarských městech Debrecín a Miškovec.  

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Tomio Okamura byl položen dotaz

Fakt si myslíte, že jsou Ukrajinci nacisti?

Proto, že se brání a brání svou zem nebo proč? Vy byste ČR nebránil, kdyby bylo potřeba? A nejsou Ukrajinci spíš hrdinové?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hospodářská komora: S kontrolami podnikatelům pomůže aktualizovaná příručka

16:13 Hospodářská komora: S kontrolami podnikatelům pomůže aktualizovaná příručka

jakými kontrolami se může podnikatel setkat, jaká jsou jeho práva a naopak povinnosti? Aktualizovaná…