Masarykova univerzita: Na Evropských univerzitních hrách vybojovala MU čtyři medaile

08.08.2022 11:19 | Tisková zpráva

Z letošních Evropských univerzitních her, které hostila polská Lodž, si sportovci z Masarykovy univerzity přiváží domů čtyři bronzové medaile.

Masarykova univerzita: Na Evropských univerzitních hrách vybojovala MU čtyři medaile
Foto: MUNI
Popisek: Masarykova univerzita - logo

Univerzitní sportovkyně a sportovci z celé Evropy se v druhé polovině července setkali v třetím největším polském městě Lodži, kde se konaly letošní Evropské univerzitní hry. Úspěch na nich slavili i reprezentanti Masarykovy univerzity, získali na nich celkem čtyři bronzové medaile.

Své zástupce měla Masarykova univerzita celkem v pěti sportech. V šachu ji reprezentovaly Nataša Richterová a Anna Vítová, v karate zápasil Matteo Tamborlani a v bazénu soutěžila plavkyně Marika Surová. V kolektivních sportech pak hájili univerzitní barvy volejbalistky, volejbalisté a také basketbalisté.

První medailový úspěch zaznamenali volejbalisté. V pětičlenné základní skupině obsadili druhé místo za ukrajinskou Sumy State University, kterou ale nakonec porazili v boji o bronz. 

Další bronz pro Masarykovu univerzitu získala v disciplíně 100 metrů motýlek studentka Fakulty sportovních studií MU Marika Surová, která univerzitu reprezentovala celkem v pěti disciplínách. „Nečekala jsem, že to bude organizačně tak dobře zvládnutá akce. Bavilo mě, jak v jednom městě ve stejnou dobu probíhají soutěže v různých sportech. Mohli jsme tak sledovat i jiné sporty a potkat se s různými sportovci z různých zemí v Evropě. Určitě si příští Evropské univerzitní hry moc ráda zopakuji,“ popsala Marika Surová své dojmy z her.

Na stupně vítězů v Lodži vystoupal také student oboru Ekonomie z Ekonomicko-správní fakulty MU Matteo Tamborlani, který reprezentoval univerzitu v karate. V prvním kole turnaje kata se umístil ve své osmičlenné skupině na prvním místě, a probojoval se tak do bojů o medaile. Nakonec v boji o bronz zdolal Fabiana Strauba z Univerzity ve Stuttgartu a získal pro Masarykovu univerzitu další medaili.

Poslední medailový úspěch pro Masarykovu univerzitu uhrál mužský basketbalový tým. Základní skupinu hráči zvládli suverénně, když vyhráli všechny tři zápasy. V klíčovém čtvrtfinálovém duelu v napínavém souboji nakonec těsně o tři body porazili Sevillskou univerzitu. První porážka přišla až v semifinále, když nestačili na istanbulskou Beykent University, pozdějšího vítěze turnaje. Chuť si ale spravili hned vzápětí v zápase o bronz, ve kterém udolali domácí Polskou námořní akademii.

Medaili z her si domů přivezla ještě studentka Fakulty sportovních studií MU Miroslava Dunárová. V plážovém volejbale ovládla ve dvojici s Danielou Resovou z Mendelovy univerzity v Brně celý turnaj a pod vlajkou MENDELU si obě převzaly zlaté medaile.

Evropské akademické hry se od roku 2012 pořádají jednou za dva roky. První hry hostila španělská Cordoba. V roce 2020 měl univerzitní sportovce přivítat Bělehrad, kvůli pandemické situaci se ale hry neuskutečnily ani v náhradním termínu o rok později. Příští hry jsou naplánovány na rok 2024 v maďarských městech Debrecín a Miškovec.  

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

Dotace pro zemědělce

Dobrý den, ANO je prý proti tomu, aby získávání dotací pro zemědělce bylo navázáno na ekologické prvky. Zajímá mě proč jste proti? Vychází to z nějakého průzkumu, který dělal irozhlas. Na jednu stranu mi to přijde docela logické, ale nevím teda, co je těmi ekologickými prvky myšleno a zas je fakt, ž...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Taxislužba Svez.se z každé své jízdy podpoří NROS a charitativní projekt Pomozte dětem

12:12 Taxislužba Svez.se z každé své jízdy podpoří NROS a charitativní projekt Pomozte dětem

Ve čtvrtek 30. května 2024 podepsali zástupci služby Svez.se a Nadace rozvoje občanské společnosti (…