Masarykova univerzita je v kvalitě vzdělávání v první dvoustovce světových univerzit

24.04.2021 11:54

Masarykova univerzita se poprvé zapojila do hodnocení v rámci žebříčku THE University Impact Rankings o naplňování cílů udržitelného rozvoje OSN.

Masarykova univerzita je v kvalitě vzdělávání v první dvoustovce světových univerzit
Foto: MUNI
Popisek: Masarykova univerzita - logo

„Je to velký úspěch Masarykovy univerzity a potvrzení toho, že kvalita výuky je pro nás jednou z hlavních priorit."

Anketa

Je Vladimir Putin nebezpečím pro Českou republiku?

5%
94%
hlasovalo: 38074 lidí

Masarykova univerzita je podle nejnovějšího žebříčku THE University Impact Rankings nejlepší mezi českými vysokými školami v oblasti kvality vzdělávání a partnerství při naplňování cílů udržitelného rozvoje OSN. V celosvětovém srovnání obsadila MU v této kategorii 101.–200. místo.

V této kategorii se hodnotí především rovný přístup k inkluzivnímu a kvalitnímu vzdělání, podpora celoživotního vzdělávání, a také vzdělávací aktivity a působení v regionu.

„Je to velký úspěch Masarykovy univerzity a potvrzení toho, že kvalita výuky je pro nás jednou z hlavních priorit. Samozřejmě se budeme této oblasti věnovat i nadále a pracovat na dalším rozvoji a zkvalitnění také online či hybridních forem výuky,“ uvedl rektor MU Martin Bareš.

Žebříčky k udržitelnému rozvoji pokrývají řadu dalších oblastí a univerzity si volí strategie při dosahování cílů definovaných OSN. V nejnovějším, v pořadí třetím ročníku mezinárodního srovnání, je zapojeno sedm českých vysokých škol, v celkovém hodnocení se na 401.–600. místě společně s MU objevily také Univerzita Karlova, Univerzita Palackého v Olomouci a Česká zemědělská univerzita. Dohromady se hodnotilo 1 115 světových univerzit.

Masarykova univerzita se zapojila do hodnocení čtyř cílů udržitelného rozvoje z celkem 17 cílů definovaných OSN. Kromě kvality vzdělávání byla úspěšná také v oblastech Mír, spravedlnost a silné instituce a Zdraví a kvalitní život, v obou kategoriích se MU umístila na 201.–300. místě.

V povinné kategorii Partnerství ke splnění cílů, která má ambici oživit globální spolupráci na udržitelném rozvoji, byla MU na 401.–600. pozici, jedná se přitom o nejlepší hodnocení mezi českými vysokými školami.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Za DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT kandiduje do Evropského parlamentu 90 procent žen

23:08 Za DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT kandiduje do Evropského parlamentu 90 procent žen

Demokratická strana zelených - ZA PRÁVA ZVÍŘAT jde do nadcházejících eurovoleb s plnou kandidátní li…