Městská nemocnice Ostrava: Dárečky od města potěšily dětská srdce

24.12.2017 17:27

Plyšoví lemuři, deskové hry, stavebnice či sportovní hrnky pro starší děti – takové dárečky přinesl náměstek primátora Michal Mariánek nemocným dětem při tradiční předvánoční návštěvě oddělení dětského lékařství Městské nemocnice Ostrava. Mezi prezenty nechyběly ani stoličky, které doplní vybavení dětských pracovišť. Spolu s náměstkem přišel 22. prosince popřát dětem hezké Vánoce ředitel městské nemocnice Petr Uhlig.

Městská nemocnice Ostrava: Dárečky od města potěšily dětská srdce
Foto: ostrava.cz
Popisek: Městská nemocnice Ostrava

Sami pacienti přijímali nečekanou návštěvu s úsměvy a rádi. „Jo, je to super,“ zhodnotil třeba třináctiletý Jan Novotný a stejný názor měla i devítiletá Adélka Kurečková. „Hezké,“ nechala se slyšet, než začala rozbalovat dárky.

A spokojenost panovala také mezi hosty.

„Pro mne je to taková milá a smysluplná povinnost. Vždy je tady příjemná atmosféra a letos mne obzvlášť těší, že je tu málo dětí, což je dobrá zpráva pro rodiče a hlavně pro ty malé pacienty,“ uvedl Michal Mariánek. Jak totiž informovala vrchní sestra oddělení dětského lékařství Jana Šadibolová, letos bylo na oddělení v předvečer vánočních svátků sotva devět dětí, což je asi o polovinu méně, než obvykle.

„A na Vánoce se budeme snažit ještě nějaké děti propustit, takže bychom tu mohli o svátcích mít tak pět, možná šest pacientů,“ upřesnila vrchní sestra. Jak přiznala, rovněž jí se tradiční předvánoční návštěvy představitelů města u nemocných dětí líbí.

„Pro děti je to takové vítané rozptýlení a hlavně rodiče oceňují, že na jejich děti někdo myslí a přinese jim dárečky,“ řekla Jana Šadibolová. „Je to pěkné,“ usmála se.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČD - Telematika slaví 30 let, více se chce zaměřit na zákazníky ze státní správy a kyberbezpečnost

19:15 ČD - Telematika slaví 30 let, více se chce zaměřit na zákazníky ze státní správy a kyberbezpečnost

V polovině dubna oslavila společnost ČD - Telematika již 30 let fungování. V posledních letech přito…