Mezinárodní den žen oslaví CzechInvest akcemi pro podnikatelky

11.02.2019 21:30

Každá třetí žena v Česku sní o vlastním podnikání, ale pouze osm procent žen svému snu věří, vyplývá z průzkumu společnosti METRO z roku 2017. Většina z nich přitom vidí problém v nedostatečné podpoře soukromého podnikání ze strany státu.

Mezinárodní den žen oslaví CzechInvest akcemi pro podnikatelky
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vchod do Czechinvest

Týdnem Podnikavých žen, který pořádá v době oslav Mezinárodního dne žen, chce agentura CzechInvest toto vnímání aspoň trochu změnit a podporovat ženské podnikatelské komunity v regionech.

Dvanáct Rendez-vous pro ženy-podnikatelky pořádá CzechInvest od 4. do 11. března 2019 po celé České republice: Pardubicích, Hradci Králové, Českých Budějovicích, Olomouci, Brně, Přelouči, Ostravě, Chomutově, Berouně, Karlových Varech, Liberci a Havlíčkově Brodě.

Podnikatelky ale i ženy, které o vlastním podnikání třeba teprve přemýšlejí, na setkáních získají informace o tom, jak s podnikáním začít a vyslechnou si inspirativní příběhy žen, které již tuto zkušenost mají za sebou. Zkušení mentoři je zasvětí do témat jako je budování značky, obchodní vyjednávání, nastavování cen a poradí v oblastech financí a marketingu.

Rendez-vous Podnikavých žen začal CzechInvest pořádat již v červnu 2017 v Pardubicích. „Od té doby se na nich setkalo bezmála 400 žen. Přichází na ně maminky na mateřské dovolené, ženy, které po opuštění dosavadního zaměstnání vzaly či chtějí vzít svůj osud do vlastních rukou, prostě ty, které chtějí dělat, co je baví a naplňuje,“ říká Tereza Všetečková z pardubické kanceláře CzechInvestu.

Vstup na akce je bezplatný. Zájemci o účast se mohou registrovat pomocí odkazů v tabulce ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ: Uzávěrka 10. ročníku soutěže „Vím proč“ se blíží

13:04 ČEZ: Uzávěrka 10. ročníku soutěže „Vím proč“ se blíží

Už jen necelý měsíc mohou žáci základních a středních škol posílat videa do soutěže „Vím proč“ o nej…