Mikulášská sbírka pro rodiny s dětmi s postižením startuje letos 4. prosince

30.11.2015 10:14

Hned zkraje adventu, tentokrát v pátek 4. prosince, bude opět zahájena již tradiční Mikulášská sbírka pořádaná Společností pro ranou péči, jejímž smyslem je získat prostředky na terénní práci v rodinách pečujících o dítě s postižením. Sbírka nese podtitul: „Staňte se i Vy Mikulášem a obdarujte!“

Mikulášská sbírka pro rodiny s dětmi s postižením startuje letos 4. prosince
Foto: red
Popisek: Týden rané péče - ilustrační foto

Prostřednictvím sbírky pojmenované po svatém Mikuláši, patronovi a pomocníkovi dětí, mohou lidé podpořit službu rané péče poskytovanou rodinám, do kterých se narodilo dítě s postižením. Tato služba je podle zákona poskytována rodičům zdarma a funguje tak, že poradkyně rané péče dojíždějí za dětmi a rodiči do jejich domovů a poskytují jim rady a instruktáž, jak co nejvhodněji podporovat vývoj dítěte, zapůjčují vhodné stimulační pomůcky a hračky, případně zprostředkují kontakt na další odborníky.

V den zahájení sbírky, tedy 4. prosince, budou několika krajskými městy procházet dobrovolníci s červenými, speciálně označenými čepicemi, vybaveni zapečetěnými pokladničkami. Každý, kdo dobrovolníky potká, se tak bude moci sám stát na malou chvíli Mikulášem a obdarovat. Pokud tak učiní, bude odměněn drobným dárkem, který vytvořili lidé známí i neznámí s chutí pomáhat.

Sbírka ovšem probíhá také formou darovacích SMS nebo sbírkového účtu, a to až do října 2016. Každý, kdo chce podpořit činnost Společnosti pro ranou péči, může během celého roku odeslat jednorázovou darovací SMS ve tvaru: DMS DOMOVJEDOMA na číslo 87 777. Přispívat lze také pravidelně každý měsíc po dobu jednoho roku. Stačí odeslat SMS ve tvaru DMS ROK DOMOVJEDOMA na telefonní číslo 87 777 a každý měsíc bude dárci automaticky odečtena částka 30 Kč. Více na www.darcovskasms.cz. Je také možno zadat platbu na darovací účet Společnosti pro ranou péči č. 244900080/0300. Jména dárců nebo loga firem budou po domluvě zveřejněna na webových stránkách. Zájemci mají možnost umístit sbírkovou kasičku i v prostorách své firmy nebo pracoviště a využít ji třeba v rámci vánočního večírku nebo oslav nového roku. Podrobnější informace rádi poskytnou zaměstnanci všech středisek Společnosti pro ranou péči.

Vybrané prostředky použije Společnost pro ranou péči, která se pomoci rodinám s dětmi s postižením v raném věku v České republice věnuje již 25 let, na zajištění terénní služby rané péče pro více než 450 klientských rodin. Konkrétně finance poputují na nákup speciálních pomůcek a výukových hraček pro děti, na vydávání publikací a informačních textů pro rodiče, ale také na prosazování legislativních úprav směřujících ke zlepšení systému ochrany dětí s postižením v České republice a poskytování služby samotné.

Rodiny s dětmi s postižením jsou všude kolem nás. Pomocnou ruku může podat úplně každý. Více informací naleznete na www.ranapece.cz nebo na facebookové stránce Společnosti pro ranou péči.

Společnost pro ranou péči, z. s.

Klimentská 2, 110 00  Praha 1

E-mail: centrum@ranapece.cz, tel.: 224 826 858

www.ranapece.cz

IČ: 67363610

předsedkyně Mgr. Pavla Matyášová

E-mail: predsedkyne@ranapece.cz, tel.: 774 734 035

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Za DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT kandiduje do Evropského parlamentu 90 procent žen

23:08 Za DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT kandiduje do Evropského parlamentu 90 procent žen

Demokratická strana zelených - ZA PRÁVA ZVÍŘAT jde do nadcházejících eurovoleb s plnou kandidátní li…