Ministerstvo dopravy: Autoškoly z celé republiky se v Praze na jednom místě seznámí s novinkami pro rok 2024

18.10.2023 13:42 | Tisková zpráva

20. října proběhne v pražském O2 universu unikátní konference Budoucnost vzdělávání řidičů. Největší akce v oblasti budoucnosti vzdělávání řidičů od roku 1989 chce seznámit odbornou veřejnost s novinkami, které budou platné od 1. ledna 2024.

Ministerstvo dopravy: Autoškoly z celé republiky se v Praze na jednom místě seznámí s novinkami pro rok 2024
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministerstvo dopravy

Jde mj. o Řidičák na zkoušku či systém řízení od 17 let pod dohledem mentora (L17). Součástí programu je série vystoupení, prezentací či diskusí k tématu vzdělávání řidičů, autoškol a zkušebních komisařů. Účast potvrdilo již více než 550 zájemců z celé ČR. 

Anketa

Vítáte konsolidační balíček, který vláda protlačila Sněmovnou?

2%
96%
hlasovalo: 31657 lidí

„Prostřednictvím Konference chceme zavčas předat informace o novinkách, získat postřehy přímo z autoškolského prostředí a vytvořit atmosféru důvěry i vzájemné další otevřené spolupráce. To je pro mne důležité,“ říká ministr dopravy Martin Kupka.

Hlavními tématy celého říjnového dne bude zhodnocení aktuální situace, specifika mladých řidičů, etické aspekty výuky, zákonné změny platné od ledna 2024 (mimo Řidičáku na zkoušku či možnosti řídit s mentorem již od 17 let je to třeba i nový bodový systém aj.) či kultura vzdělávání řidičů a budoucnost autoškolství. Nebudou chybět ani dotazy na ministra dopravy nebo doprovodné akce i prezentace organizací a firem z oblasti výuky či rozvíjení řidičských dovedností.

„Na Konferenci poprvé představíme za Asociaci autoškol dva nové produkty k novinkám od 1. 1. 2024. Jedná se o Manuál a Aplikaci pro Mentory začínajících řidičů v systému L17. Věřím, že oba tyto nové unikátní produkty pomohou společensky odpovědným rodičům (mentorům) správně se zorientovat a následně postupovat procesem L17,“ říká předseda Asociace autoškol, Aleš Horčička

Bližší informace k programu, který je zaměřen na odbornou veřejnost, lze nalézt ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Královéhradecký kraj: Vybrané turistické linky už vyjely

16:13 Královéhradecký kraj: Vybrané turistické linky už vyjely

V sobotu 27. dubna vyjely vybrané turistické autobusové a vlakové linky Veřejné dopravy Královéhrade…