Ministerstvo dopravy: Zimní údržba na silnicích I.

12.03.2015 20:45

Ministerstvo dopravy připraví otevřené výběrové řízení na zimní a běžnou údržbu silnic první třídy v Libereckém, Středočeském, Královéhradeckém, Zlínském kraji a na Vysočině. Cílem je otevřít tyto služby konkurenci, pořizovat je úsporněji a zajistit bezpečně fungující systém zimní údržby. Se zdůvodněním veřejné zakázky souhlasila vláda v pondělí 9. března.

Ministerstvo dopravy: Zimní údržba na silnicích I.
Foto: Pardubický kraj
Popisek: Silnice

Chystaná soutěž se týká celkem 21 oblastí, kde končí stávající smlouvy. V každé oblasti bude uzavřena jedna smlouva na dobu čtyř let. Vítězní uchazeči budou údržbu zajišťovat již v příštím zimním období. „Na silnicích, o které se staráme, chceme nakládat s penězi daňových poplatníků co nejlépe a nevidím důvod, proč tyto veřejné zakázky otevřeně nesoutěžit,“ uvedl ministr dopravy Dan Ťok.

V pěti oblastech Karlovarského a Zlínského kraje se již soutěž na zimní a běžnou údržbu odehrála. Pilotní projekt byl úspěšný a ověřil, že vybraní dodavatelé splňují všechny požadavky na zajištění bezpečnosti a plynulosti provozu. Cenové nabídky uchazečů v tomto pilotním projektu navíc ukázaly celkové snížení cen o zhruba dvacet procent.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Tomio Okamura byl položen dotaz

Nemáte krátkou paměť?

Když se ohlédnete do naší minulosti, tak spousta lidí, včetně mužů raději emigrovala, než aby šla bojovat nebo se podřídili režimu. A myslím, že by se stejně zachovala řada lidí i teď a je to pochopitelné. Opravdu myslíte, že je to důvod k tomu ukončit podporu Ukrajině? A vy byste ty bojeschopné Ukr...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Vedoucí Jana Kotalíková obnovuje pravidelné setkání s kancléři prezidenta a Parlamentu

22:03 Úřad vlády: Vedoucí Jana Kotalíková obnovuje pravidelné setkání s kancléři prezidenta a Parlamentu

V Kramářově vile se v pátek 10. května 2024 uskuteční pracovní oběd s kancléři, který pořádá vedoucí…