Ministerstvo financí: Celníci při razii zabavili přes 200 automatů

14.02.2020 14:05

Více než 200 nelegálních automatů zabavila Celní správa během několikadenní razie, zaměřené na kontrolu dodržování zákona o hazardních hrách. Kontrolní akce s krycím názvem „BUJON“ se uskutečnila od 11. do 13. února 2020 a proběhla v deseti krajích České republiky.

Ministerstvo financí: Celníci při razii zabavili přes 200 automatů
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministerstvo financí

„Stovka celníků ve 27 hlídkách zkontrolovala 27 provozoven. Během akce bylo zadrženo celkem 209 technických zařízení, která nesplnila podmínky stanovené v povolení, a finanční hotovost ve výši téměř 1,5 milionu korun,“ upřesňuje generální ředitel Celní správy Milan Poulíček.

Nejvíce provozoven celníci zkontrolovali v Jihomoravském kraji, kde v devíti provozovnách zajistili 64 technických zařízení. Na území Prahy zadrželi celkem 40 herních automatů, přičemž v jedné provozovně jich odhalili 22. V současné době probíhá správní řízení u místně příslušných celních úřadů.

„I tato úspěšná akce je jasným důkazem, že přesunutí dozorových kompetencí na celní úřady a posílení jejich pravomocí bylo správným krokem. Celníci se velmi osvědčili při potírání nelegálního hazardu v hernách. Jsou v tomto boji velmi aktivní a každý měsíc provádějí řádově desítky zátahů. Časy, kdy jsme byli kasinem Evropy, jsou definitivně pryč,“ říká ministryně financí Alena Schillerová.

Díky nové regulaci hazardu získala Celní správa od 1. ledna 2017 pravomoci postihovat nelegální provozování hazardu. Vykonává dozor nad dodržováním zákona o hazardních hrách a je i orgánem projednávajícím přestupky v oblasti hazardních her, s výjimkou her internetových. Od ledna loňského roku celníci uskutečnili 1498 kontrol, odhalili 251 nelegálních heren, zajistili 960 herních zařízení a finanční hotovost ve výši více než 885 600 korun.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Miroslav Balatka byl položen dotaz

Můžete definovat, co je dezinformace?

Všichni o nich mluví, ale co to přesně je? Třeba za covidu jsme byly svědky toho, jak se měnilo, co je pravda a co dezinformace

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Celní správa: Závadné maso se ke spotřebitelům nedostalo

16:05 Celní správa: Závadné maso se ke spotřebitelům nedostalo

Téměř půl tuny drůbežího masa a mořských plodů přepravovaných v nevhodných podmínkách objevili ústeč…