Ministerstvo financí: Náměstkem pro řízení sekce Finanční řízení a audit se stal Tomáš Vyhnánek

24.11.2015 14:35

Tomáš Vyhnánek byl dnes dle zákona o státní službě jmenován náměstkem ministra financí pro řízení sekce Finanční řízení a audit, poté co zvítězil ve výběrovém řízení na tuto pozici.

Ministerstvo financí: Náměstkem pro řízení sekce Finanční řízení a audit se stal Tomáš Vyhnánek
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministerstvo financí ČR

Do sekce Finanční řízení a audit spadá legislativa i výkon auditu a kontroly, zejména Auditní orgán, který audituje finanční prostředky EU. Dále do sekce náleží problematika státní pokladny, controllingu a účetnictví veřejného sektoru, je také gestorem řízení projektu centrálního nákupu státu a otevřených dat.

Sekce Finanční řízení a audit bude i nadále pokračovat v plnění stanovených priorit. „Mým hlavním úkolem je dokončení a úspěšná implementace dvou významných zákonů: Zákona o řízení a kontrole veřejných financí a novely zákona o auditorech. Dalšími úkoly jsou pak zejména implementace centrálního nákupu státu a pokračování v otevírání dat resortu financí veřejnosti,“ uvedl Tomáš Vyhnánek.

Tomáš Vyhnánek je absolventem Institutu ekonomických studií Fakulty sociálních věd Univerzity Karlovy. Má pracovní zkušenosti jak z veřejného sektoru, kde zastával řídící pozice na Úřadu vlády a Ministerstvu zdravotnictví, tak ze soukromé sféry. Jako manažer ve společnostech Deloitte a ČSOB Advisory se věnoval problematice auditu a analýz hospodaření státu a jeho organizačních složek.  Na Ministerstvo financí nastoupil v roce 2014 na místo ředitele odboru Centrální harmonizační jednotka a od 2. července 2015 působí jako  zástupce náměstka pro řízení sekce Finanční řízení a audit.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČD - Telematika slaví 30 let, více se chce zaměřit na zákazníky ze státní správy a kyberbezpečnost

19:15 ČD - Telematika slaví 30 let, více se chce zaměřit na zákazníky ze státní správy a kyberbezpečnost

V polovině dubna oslavila společnost ČD - Telematika již 30 let fungování. V posledních letech přito…