Ministerstvo kultury: Česká republika se poprvé prezentuje na prestižním knižním veletrhu v Kolumbii

24.04.2016 14:35

Dne 19. dubna 2016 byl v Bogotě slavnostně zahájen v pořadí 29. ročník Mezinárodního knižního veletrhu FILBO, který je považován za jeden z největších a nejprestižnějších v regionu Latinské Ameriky, poprvé za české účasti.

Ministerstvo kultury: Česká republika se poprvé prezentuje na prestižním knižním veletrhu v Kolumbii
Foto: MK ČR
Popisek: Ministerstvo kultury ČR, logo.

Historicky poprvé se veletrhu účastní Česká republika vlastním stánkem. Je to výsledek úspěšné spolupráce velvyslanectví, Ministerstva kultury ČR a krajanského spolku Asocheca (s podporou ČC Madrid). Stánek zaplnily knihy sedmi renomovaných českých nakladatelství (Albatros, Labyrint, Torst, Baobab, Akropolis, Karolinum a Meander). Obohacením prezentace ČR na veletrhu je účast českých spisovatelek Markéty Pilátové a Radky Denemarkové, které absolvují celou řadu prezentací svých děl a vystoupení na aktuální společenská témata. 

Česká republika se poprvé prezentuje na prestižním knižním veletrhu v Kolumbii

V letošním roce je čestným hostem Nizozemské království, které u příležitosti inaugurace zastupovala princezna Laurentien van Oranje a 53 nizozemských spisovatelů. Na inauguračním aktu vystoupil též kolumbijský prezident Juan Manuel Santos, starosta města Bogoty Enrique Peňalosa nebo držitelka Nobelovy ceny za literaturu z roku 2015 běloruská spisovatelka Světlana Alexejevič. Veletrh, kterého se v následujících dnech zúčastní rovněž držitelka Nobelovy ceny za mír z roku 1997 Jody Williams, probíhá v celém areálu bogotského výstaviště Corferias a jeho součástí je i samostatný pavilon pozvané země – Nizozemska. Na základě statistických informací z minulých ročníků se očekává, že během 2 týdnů veletrh navštíví více než 500 tisíc osob z Kolumbie a zahraničí. 

Česká republika se poprvé prezentuje na prestižním knižním veletrhu v Kolumbii

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo spravedlnosti uspělo v prestižní anketě Zákon roku

11:27 Ministerstvo spravedlnosti uspělo v prestižní anketě Zákon roku

Ve čtvrtek 25. dubna 2024 byly vyhlášeny výsledky patnáctého ročníku ankety Zákon roku. Na druhém mí…